Serie A: Η Ίντερ έμεινε στο 2-2 με την Κάλιαρι και θέλει νίκη με τη Μίλαν για να «σφραγίσει» τον τίτλο – Οριστική διακοπή στο Ουντινέζε-Ρόμα, μετά την κατάρρευση του Εντικά

  • By stavros
  • 14 Απριλίου, 2024
Serie A: Η Ίντερ έμεινε στο 2-2 με την Κάλιαρι και θέλει νίκη με τη Μίλαν για να «σφραγίσει» τον τίτλο - Οριστική διακοπή στο Ουντινέζε-Ρόμα, μετά την κατάρρευση του Εντικά

Ο μεγάλος στόχος της Ίντερ να «σφραγίσει» τον 20ό τίτλο της στο ιταλικό πρωτάθλημα στο Derby della Madonnina με την Μίλαν (22/04) παραμένει «ζωντανός», παρά την αποψινή «γκέλα» των «νερατζούρι» στο «Σαν Σίρο» με την Κάλιαρι, που πήρε έναν «χρυσό» βαθμό στη μάχη που δίνει για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Η ομάδα του Σιμόντε Ιντσάγκι αναδείχθηκε ισόπαλη, 2-2, με τους νησιώτες, για την 32η αγωνιστική (σημαδεύτηκε από τη διακοπή του αγώνα Ουντινέζε-Ρόμα στο 70ό λεπτό, λόγω της κατάρρευσης του Εβάν Εντικά), και σε οκτώ ημέρες από σήμερα θέλει μόνο νίκη στο μεγάλο ντέρμπι με τη Μίλαν, προκειμένου να «κλειδώσει» και μαθηματικά την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Βασικός στην ενδεκάδα της Κάλιαρι ήταν ο Παντελής Χατζηδιάκος, ο οποίος παραχώρησε την θέση του στο 88′  στον Βιετέσκα.

Από την άλλη, η προβληματική αμυντικά Μίλαν διέσωσε στο τέλος το βαθμό της ισοπαλίας (3-3) απέναντι στη Σασουόλο. Οι «ροσονέρι», που δεν έχουν στόχο στο καμπιονάτο (η ομάδα του Στέφανο Πιόλι ουσιαστικά έχει εξασφαλίσει θέση στο Champions League), φάνηκε να έχουν περισσότερο στο μυαλό τους τη ρεβάνς με τη Ρόμα (18/04) στα προημιτελικά του Europa League, όπου θα κληθούν να ανατρέψουν στο «Ολίμπικο» το εις βάρος τους 1-0 του πρώτου αγώνα. 

Η Σασουόλο, που παλεύει να σωθεί, προηγήθηκε 2-0 στο δεκάλεπτο και 3-1 στις αρχές του β΄ μέρους, αλλά αφού ο Γιόβιτς μείωσε γρήγορα, ο Οκαφόρ μπήκε ως αλλαγή στο 82΄ και δύο λεπτά αργότερα διαμόρφωσε το τελικό 3-3.

Τέσσερα γκολ, μία απόκτουση πέναλτι, πολλές ευκαιρίες αλλά και λάθη, έφεραν στη…μέση Νάπολι και Φροζινόνε (2-2), σε μία ισοπαλία που κάνει περισσότερο χαρούμενη την επισκέπτρια στη μάχη παραμονής που δίνει ενώ οι «πατρενοπέι» έμεινε μακριά από τη ζώνη του Champions League.

Πολιτάνο (16′) και Οσίμεν (63′) έβαλαν δύο φορές μπροστά τη Νάπολι, ισάριθμες «απάντησε» ο Τσεντίλα (50′, 73′), παίκτης που ανήκει στη Νάπολι. Ο Μερέτ απέκρουσε πέναλτι του Σουλε στο 30′, φέρει ευθύνη για  το πρώτο γκολ του Τσεντίλα, αλλά ήταν εκείνος που κράτησε όρθια τη Νάπολι στις καθυστερήσεις.

Στο 90+8 αποβλήθηκε ο αμυντικός της Νάπολι Μάριο Ρουί.
 Να σημειωθεί η Φροζινόνε είναι χωρίς νίκη στα 11 τελευταία της παιχνίδια, αλλά συμπλήρωσε τρεις ισοπαλίες στη σειρά.

Οριστική διακοπή στο Ουντινέζε-Ρόμα, μετά την κατάρρευση του Εντικά

Σοκ προκάλεσε στο 70ό λεπτό της αναμέτρησης, Ουντινέζε-Ρόμα, η κατάρρευση του κεντρικού αμυντικού των «τζαλορόσι», Εβάν Εντικά, εξέλιξη που επέφερε την οριστική διακοπή της αναμέτρησης (στο λεπτό εκείνο το σκορ ήταν 1-1). 

Ο γεννημένος στο Παρίσι, αλλά διεθνής με την Εθνική της Ακτής Ελεφαντοστού, 24χρονος παίκτης ακούμπησε δύο φορές το στήθος του και στη συνέχεια σωριάστηκε στο έδαφος, προκαλώντας πανικό στο γήπεδο «Φρίουλι». Αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες αποχώρησε με φορείο, έχοντας, όμως, τις αισθήσεις του.

Ο διαιτητής Παϊρέτο διέκοψε αμέσως το παιχνίδι, επιτρέποντας στους γιατρούς να μπουν στον αγωνιστικό χώρο για να παράσχουν τις πρώτες βοήθειες στον Εντικά, ο οποίος λίγο αργότερα αποχώρησε με φορείο από το γήπεδο κάνοντας με την χαρακτηριστική κίνηση του χεριού του ότι είναι καλύτερα.

Το ματς διακόπηκε οριστικά μετά από αυτό το δραματικό περιστατικό. Ο προπονητής της Ρόμα, Ντανιέλε Ντε Ρόσι, κατευθύνθηκε αμέσως στα αποδυτήρια για να τσεκάρει από κοντά την κατάσταση του κεντρικού αμυντικού, ο οποίος διακομίστηκε στο νοσοκομείο για τις περαιτέρω εξετάσεις. 

Τα αποτελέσματα της 32ης αγωνιστικής, οι σκόρερ και η βαθμολογία:

Λάτσιο-Σαλερνιτάνα    4-1
(7΄, 35΄ Φελίπε Άντερσον, 14΄ Βεσίνο, 87΄ Ίσακσεν – 16΄ Τσαουνά)

Λέτσε-Έμπολι          1-0
(89΄ Σανσόνε)

Τορίνο-Γιουβέντους    0-0

Μπολόνια-Μόντσα       0-0

Νάπολι-Φροζινόνε      2-2
(16΄ Πολιτάνο, 63΄ Οσίμεν – 50΄, 73΄ Κεντίρα)

Σασουόλο-Μίλαν        3-3
(4΄ Πιναμόντι, 10΄, 53΄ Λοριεντέ – 20΄ Λεάο, 59΄ Γιόβιτς, 84΄ Οκαφόρ)

Ουντινέζε-Ρόμα     ΔΙΑΚΟΠΗΚΕ 

Ίντερ-Κάλιαρι         2-2
(12′ Τιράμ, 74′ πέν. Τσαλχάνογλου – 65′ Σομουρόντοφ, 83′ Βιόλα)

Φιορεντίνα-Τζένοα    15/4

Αταλάντα-Βερόνα      15/4

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 32 αγώνες)

Ίντερ         83
Μίλαν         69
Γιουβέντους   63 
Μπολόνια      59 
Ρόμα          55 -31αγ.
Αταλάντα      50 -30αγ.
Λάτσιο        49 
Νάπολι        49
Τορίνο        45 
Φιορεντίνα    43 -30αγ.
Μόντσα        43 
Τζένοα        38 -31αγ.
Λέτσε         32 
Κάλιαρι       31
Ουντινέζε     28 -31αγ.
Έμπολι        28  
Βερόνα        27 -31αγ.
Φροζινόνε     27 
Σασουόλο      26
Σαλερνιτάνα   15 

Spread the love