Υπό κυβερνητική επιτήρηση η ισπανική ομοσπονδία

  • 26 Απριλίου, 2024
Υπό κυβερνητική επιτήρηση η ισπανική ομοσπονδία

Υπό την επιτήρηση της ισπανικής κυβέρνησης θέτει την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας σημερινή απόφαση του Ανώτατου Συμβουλίου Αθλητισμού. Η εξέλιξη αυτή έρχεται ως συνέπεια των συνεχιζόμενων ερευνών για διαφθορά στους κόλπους της RFEF, με τους «ασκούς του Αιόλου» να έχουν ανοίξει μετά το διαβόητο φιλί του πρώην προέδρου της ομοσπονδίας, Λουίς Ρουμπιάλες, στην διεθνή ποδοσφαιρίστρια Τζένι Ερμόσο, μετά την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου γυναικών από τη «ρόχα».

«Η ισπανική κυβέρνηση υιοθέτησε αυτή την απόφαση προκειμένου να επανορθώσει τη σοβαρή κατάσταση στην οποία βρίσκεται η RFEF, ώστε ο οργανισμός να μπορέσει να ξεκινήσει μία διαδικασία ανανέωσης, μέσα σε κλίμα σταθερότητας» αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού, το οποίο αποτελεί όργανο του Υπουργείου Αθλητισμού της Ισπανίας.

Στο πλαίσιο αυτό, θα συσταθεί από το Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού μία επιτροπή «επίβλεψης, ομαλοποίησης και εκπροσώπησης από ανεξάρτητες προσωπικότητες», η οποία θα αναλάβει για τους προσεχείς μήνες τον έλεγχο της ομοσπονδίας.

Ο προσωρινός διάδοχος του Ρουμπιάλες στην ηγεσία της RFEF, Πέδρο Ρότσα, κατηγορείται επίσης για διαφθορά και μάλιστα μία πρόσφατη έκθεση του CAS κάνει λόγο για «πολύ σοβαρά λάθη» στη λήψη αποφάσεων εκ μέρους του.

Η ισπανική ομοσπονδία έχει προγραμματίσει εκλογές για τις 6 Μαΐου, με τον Πέδρο Ρότσα μοναδικό υποψήφιο για την προεδρία. Η σημερινή εξέλιξη αναμένεται να οδηγήσει στην αναβολή των αρχαιρεσιών.

Spread the love