Αλλάζει το πλαίσιο των οικονομικών κανόνων για τις ομάδες της η Premier League

  • 12 Απριλίου, 2024
Αλλάζει το πλαίσιο των οικονομικών κανόνων για τις ομάδες της η Premier League

Οι σύλλογοι της Premier League ήρθαν σε καταρχήν συμφωνία με την εισαγωγή νέων οικονομικών κανόνων στη Λίγκα, ψηφίζοντας την Πέμπτη (11/4) για να προχωρήσουν στη δημιουργία κανονισμών «αναλογίας κόστους ομάδας» και να αντικαταστήσουν τους ισχύοντες Κανόνες Κερδοφορίας και Βιωσιμότητας (PSR), όπως ανέφερε το Sky Sports.

Ωστόσο, οι σύλλογοι που καταστρατηγούν με την οικονομική πολιτική τους το PSR θα εξακολουθούν να τιμωρούνται με αφαιρέσεις βαθμών όπως συνέβη με τις Έβερτον και Νότιγχαμ Φόρεστ αυτή τη σεζόν.

Απ’ την Έβερτον αφαιρέθηκαν 10 βαθμοί τον Νοέμβριο, που μειώθηκαν σε 6 κατόπιν έφεσης, προτού τιμωρηθεί εκ νέου προ ημερών με αφαίρεση άλλων 2 βαθμών, φτάνοντας τους 8 στο σύνολο.

Η δε Νότιγχαμ Φόρεστ τιμωρήθηκε με αφαίρεση 4 βαθμών πριν από περίπου ένα μήνα. . Η Έβερτον και η Φόρεστ είναι στη 16η και 17η θέση, αντίστοιχα, λίγο πάνω απ’ τη ζώνη του υποβιβασμού.

Το Sky Sports ανέφερε επίσης ότι οι σύλλογοι πιθανότατα θα δεχθούν περιορισμούς με όριο να ξοδεύουν έως το 85% των εσόδων τους σε μεταγραφές, μισθούς και αμοιβές μάνατζερ.

Το PSR θα παραμείνει σε ισχύ εάν οι νέοι κανόνες εγκριθούν στην Ετήσια Γενική Συνέλευση τον Ιούνιο, με μεταβατική περίοδο την επόμενη σεζον.

Spread the love