La Liga: Ισορροπία στο ντέρμπι της Ανδαλουσίας – Η Κάντιθ έμεινε στο 1-1 με Μαγιόρκα και ψάχνει ένα θαύμα για να μείνει στην κατηγορία

  • By stavros
  • 29 Απριλίου, 2024
La Liga: Ισορροπία στο ντέρμπι της Ανδαλουσίας - Η Κάντιθ έμεινε στο 1-1 με Μαγιόρκα και ψάχνει ένα θαύμα για να μείνει στην κατηγορία

Ο Σέρχιο Ράμος αποσόβησε το γκολ της Μπέτις με απομάκρυνση πάνω στη γραμμή (35΄), αλλά τρία λεπτά αργότερα οι Βερδιμπλάνκος πήραν τελικά το προβάδισμα με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ίσκο. Η απάντηση της Σεβίλλης ήρθε στο δεύτερο μέρος με γκολ του Σάλας στο 56΄για το 1-1, το οποίο δεν έμελλε να αλλάξει μέχρι το φινάλε. Κάπως έτσι η Μπέτις παρέμεινε στην έβδομη θέση, αλλά έδωσε την ευκαιρία στη Βαλένθια να την αφήσει εκτός Ευρώπης εφόσον πάρει το μεγάλο ματς κόντρα στη Μπαρτσελόνα τη Δευτέρα (30/4).

Σόρλοθ λαμπρός την οδηγεί τη Βιγιαρεάλ! Ο Νορβηγός έχει εξοικειωθεί από την πρώτη του σεζόν στο ισπανικό πρωτάθλημα και οι αριθμοί του μπροστά από την αντίπαλη εστία αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Με τα τελευταία του δυο γκολ μάλιστα ο υψηλόσωμος επιθετικός οδήγησε τη Βιγιαρεάλ στη νίκη με 3-0 επί της Ράγιο Βαγιεκάνο, η οποία την έστειλε στην 9η θέση της βαθμολογίας. Ο Σόρλοθ άνοιξε το σκορ για την ομάδα του στο 18΄, με τον Μοσκέρα να γράφει το 3-0 στο 69΄. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Σόρλοθ με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα από ακόμα μια πάσα του Μπαένα, ο οποίος ολοκλήρωσε το ματς με χατ τρικ από ασίστ!

Η Γρανάδα «διέλυσε» εντός έδρας με σκορ 3-0 της Οσασούνα και εξακολουθεί να ελπίζει για την παραμονή της στη La Liga. Τα γκολ που έκριναν τη νίκη για την ομάδα του Χοσέ Ραμόν Σαντοβάλ πέτυχαν οι Φακούντο Πελίστρι στο 29′, τη «σκυτάλη στο σκοράρισμα πήρε ο Ουζουνί στο 48′ και ο πρώην φορ της ΑΕΚ, Λούκας Μπογέ, στο 90+4′ διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

Η Κάντιθ παραχώρησε ισοπαλία 1-1 στη Μαγιόρκα στο «Νουέβο Μιραντίγια», σε αναμέτρηση για την 33η αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος, και πλέον επιζητά ένα μικρό… θαύμα για να παραμείνει στη μεγάλη κατηγορία.

Η ομάδα του Μαουρίτσιο Πελεγκρίνο παραμένει στη 18η θέση της κατάταξης, έξι βαθμούς πίσω από τη σημερινή αντίπαλό της και πέντε από τη Θέλτα, διαφορά που είναι πολύ δύσκολο να καλυφθεί στα πέντε παιχνίδια που απομένουν για την ολοκλήρωση της La Liga.

Σε αναμετρήσεις της 33ης αγωνιστικής της LaLiga, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

Σοσιεδάδ-Ρεάλ Μαδρίτης              0-1

Λας Πάλμας-Τζιρόνα                  0-2

Αλμερία-Χετάφε                      1-3

Αλαβές-Θέλτα                        3-0

Ατλέτικο Μαδρίτης-Αθλέτικ Μπιλμπάο  3-1

Κάντιθ-Μαγιόρκα                     1-1

Γρανάδα-Οσασούνα                    3-0

Βιγιαρεάλ-Ράγιο Βαγεκάνο            3-0

Μπέτις-Σεβίλη                       1-1

Μπαρτσελόνα-Βαλένθια               29/4

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 33 αγώνες)

Ρεάλ Μαδρίτης        84 

Τζιρόνα              71 

Μπαρτσελόνα          70 -32αγ.

Ατλέτικο Μαδρίτης    64 

Αθλέτικ Μπιλμπάο     58 

Σοσιεδάδ             51 

Μπέτις               49

Βαλένθια             47 -32αγ.

Βιγιαρεάλ            45

Χετάφε               43 

Οσασούνα             39 

Αλαβές               38 

Σεβίλη               38

Λας Πάλμας           37

Ράγιο Βαγεκάνο       34 

Μαγιόρκα             32

Θέλτα                31

Κάντιθ               26

Γρανάδα              21

Αλμερία              14 –ΥΠΟΒΙΒΑΣΤΗΚΕ–

Spread the love