La Liga: Στο +8 και πάλι από την Μπαρτσελόνα η Ρεάλ, Το «Μοντιλίβι» στέλνει την Τζιρόνα στο Champions League, Συνεχίζει να… αγχώνεται η Θέλτα

  • By stavros
  • 31 Μαρτίου, 2024
La Liga: Στο +8 και πάλι από την Μπαρτσελόνα η Ρεάλ, Το «Μοντιλίβι» στέλνει την Τζιρόνα στο Champions League, Συνεχίζει να... αγχώνεται η Θέλτα

Με δύο τέρματα του Ροντρίγο, ένα σε κάθε ημίχρονο (8΄, 73΄), η πρωτοπόρος Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε με 2-0 την Αθλέτικ Μπιλμπάο στο «Μπερναμπέου», για την 30η αγωνιστική της La Liga.

Με το τρίτο διαδοχικό «τρίποντο», οι Μαδριλένοι ανέκτησαν τη διαφορά των οκτώ βαθμών από τη δεύτερη Μπαρτσελόνα και συνεχίζουν τον… καλπασμό τους προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος, το οποίο ευελπιστούν να «κλειδώσουν» στο clasico της 21ης Απριλίου.

Στον αντίποδα, με την αποψινή έκτη ήττα τους, οι Βάσκοι θέτουν σε κίνδυνο την παραμονή τους στην τέταρτη θέση, καθώς η «διώκτρια» τους Ατλέτικο Μαδρίτης βρίσκεται στο -1 και αύριο (1/4) έχει την ευκαιρία με «διπλό» στην έδρα της Βιγιαρεάλ να τους «εκθρονίσει».

Μπορεί τον τελευταίο καιρό η Τζιρόνα να αντιμετωπίζει προβλήματα εκτός έδρας, η ισχύς του «Μοντιλίβι» όμως την οδηγεί εκ του ασφαλούς στο Champions League της νέας περιόδου.

Με ήρωα τον 38χρονο Κριστιάν Στουάνι, που μπήκε ως αλλαγή στο 83΄ και σκόραρε στο 92΄, οι Καταλανοί νίκησαν 3-2 την Μπέτις, στο πλαίσιο της 30ης αγωνιστικής του ισπανικού πρωταθλήματος, και παραμένουν στην τρίτη θέση, διατηρώντας διαφορά ασφαλείας από τις ομάδες που ακολουθούν.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν δύο φορές με τον Αρτέμ Ντόβμπικ, οι Σεβιγιάνοι «απάντησαν» με τον Γουίλιαν Ζοσέ, αλλά ο βετεράνος Στουάνι είπε την τελευταία… λέξη.

Να σημειωθεί ότι ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος πέρασε ως αλλαγή στο ημίχρονο, αντί του Τσάντι Ριάντ, που υπέπεσε στο πέναλτι (χέρι) με το οποίο η Τζιρόνα άνοιξε το σκορ.

Η Θέλτα δεν κατάφερε να πάρει τη βαθμολογική «ανάσα» που επιζητούσε, καθώς έμεινε στο 0-0 με τη Ράγιο Βαγεκάνο στο «Μπαλαϊδος», για την 30η αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος, και βρίσκεται πλέον στο +3 από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Οι γηπεδούχοι έψαξαν περισσότερο το γκολ, αλλά δεν το βρήκαν, ούτε με την είσοδο του Τάσου Δουβίκα (77΄), ο οποίος έχασε καλή ευκαιρία στο 83΄, με την κεφαλιά του να περνάει μόλις άουτ, ενώ στην τελευταία φάση του αγώνα η ομάδα του Βίγκο είχε δοκάρι με τον Κάρλες Πέρεζ. Η Ράγιο έδειξε μάλλον ικανοποιημένη με την ισοπαλία, που τη διατηρεί πέντε βαθμούς πάνω από τη «διακεκαυμένη ζώνη», χωρίς σε καμία περίπτωση να της εξασφαλίζει ακόμη την παραμονή.

 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 30ης αγωνιστικής της LaLiga έχουν ως εξής:

Κάντιθ-Γρανάδα                    1-0
(51΄ Ναβάρο)

Χετάφε-Σεβίλη                     0-1
(5΄ Σέρχιο Ράμος)

Αλμερία-Οσασούνα                  0-3
(2΄ Αρνάιθ, 9΄ Μπούντιμιρ, 61΄ Μουνιόθ)

Βαλένθια-Μαγιόρκα                 0-0

Μπαρτσελόνα-Λας Πάλμας            1-0
(59΄ Ραφίνια)

Θέλτα-Ράγιο Βαγεκάνο              0-0

Τζιρόνα-Μπέτις                    3-2
(36΄πεν., 65΄ Ντόβμπικ, 90+2΄ Στουάνι – 45+4΄, 76΄ Γουίλιαν Ζοσέ)

Αλαβές-Σοσιεδάδ                   0-1
(59΄ Πατσέκο)

Ρεάλ Μαδρίτης-Αθλέτικ Μπιλμπάο    2-0
(8΄, 73΄ Ροντρίγο)

Βιγιαρεάλ-Ατλέτικο Μαδρίτης      01/04

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 30 αγώνες)
Ρεάλ Μαδρίτης        75
Μπαρτσελόνα          67
Τζιρόνα              65
Αθλέτικ Μπιλμπάο     56
Ατλέτικο Μαδρίτης    55 -29αγ.
Σοσιεδάδ             49
Μπέτις               42
Βαλένθια             41 -29αγ.
Οσασούνα             39
Βιγιαρεάλ            38 -29αγ.
Χετάφε               38
Λας Πάλμας           37
Αλαβές               32
Σεβίλη               31
Μαγιόρκα             31
Ράγιο Βαγεκάνο       30
Θέλτα                28
Κάντιθ               25
Γρανάδα              14 -29αγ.
Αλμερία              13

 

 

Spread the love