Επέστρεψαν Ντρισμπιώτη και Πετρούνιας

  • By stavros
  • 22 Αυγούστου, 2022

Με τα χρυσά μετάλλια κρεμασμένα στο στήθος εμφανίστηκαν στην αίθουσα των αφίξεων του «Ελευθέριος Βενιζέλος», η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη και ο Λευτέρης Πετρούνιας, αρτιαφιχθέντες από το Μόναχο. Η αθλήτρια του βάδην, Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, είχε βέβαια δύο χρυσά μετάλλια, αυτά που κατέκτησε στα 35 και 20 χλμ., ενώ ο Λευτέρης Πετρούνιας επιδείκνυε με χαρά το 6ο ευρωπαϊκό χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στους κρίκους χθες (21/8) το μεσημέρι.

Ήδη από χθες, Κυριακή (21/8) στην Αθήνα επέστρεψαν και άλλοι αθλητές του στίβου. Συγκεκριμένα, το μεσημέρι της Κυριακής στην Αθήνα έφτασε ο έκτος στη σφυροβολία, Χρήστος Φραντζεσκάκης, η Δήμητρα Γναφάκη με ατομικό ρεκόρ και πολύ καλή παρουσία στα 400 μ. εμπ., καθώς και οι άλτες Δημήτρης Τσιάμης, Ανδρέας Πανταζής, Νίκος Ανδρικόπουλος και Αντώνης Μέρλος. Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα και ο γενικός γραμματέας, Γιώργος Γιατρουδάκης το μέλος της ΕΠΥΑ, Λούλα Λαρατζά, ήταν εκεί για να τους υποδεχθούν και να τους δώσουν συγχαρητήρια για την προσπάθεια που έκαναν στη διάρκεια των αγώνων. Αργά το βράδυ έφτασε στην Αθήνα ένα ακόμη γκρουπ αθλητών. Η Σπυριδούλα Καρύδη- ένατη στον τελικό του τριπλούν – η πρωταθλήτρια του επί κοντώ Ελένη Πόλακ, τα κορίτσια της σκυτάλης 4Χ400 μ. Ανδριάνα Φέρρα, Δέσποινα Μουρτά, Κορίνα Πολίτη και Ευαγγελία Ζυγόρη και ο πρωταθλητής της σφυροβολίας, Μιχάλης Αναστασάκης επέστρεψαν στην Ελλάδα για να σχεδιάσουν τους επόμενους στόχους τους.

ΕΟΕ: «Η Ντρισμπιώτη έχει ενταχθεί στις Ολυμπιακές υποτροφίες από το ξεκίνημα»

Με ανακοίνωσή της η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ) τονίζει πως «η αρχική πρόταση της Επιτροπής Ολυμπιακής Προετοιμασίας της ΕΟΕ για θέσπιση ηλικιακών ορίων είχε απορριφθεί από την Ολομέλεια της ΕΟΕ με αποτέλεσμα η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη όπως και άλλοι αθλητές να ενταχθούν στις Ολυμπιακές Υποτροφίες». 

Στη σχετική ανακοίνωση της ΕΟΕ αναφέρεται: 

«Σε συνέχεια δηλώσεων και δημοσιευμάτων που λανθασμένα αναφέρουν ότι η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη δεν έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα Ολυμπιακών Υποτροφιών της ΔΟΕ λόγω ηλικίας, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, θέλει να επισημάνει ότι η Πρωταθλήτρια Ευρώπης στο βάδην, έχει ενταχθεί κανονικά στο πρόγραμμα από το ξεκίνημα του και εισπράττει το ποσό που δικαιούται.

Η αρχική πρόταση της Επιτροπής Ολυμπιακής Προετοιμασίας της ΕΟΕ για θέσπιση ηλικιακών ορίων είχε απορριφθεί από την Ολομέλεια της ΕΟΕ με αποτέλεσμα η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη όπως και άλλοι αθλητές να ενταχθούν στις Ολυμπιακές Υποτροφίες. Αντίθετα αποκλείστηκαν όσοι είχαν εξασφαλισμένους χορηγούς.

Επίσης η ΕΟΕ, παρέδωσε στην πρωταθλήτρια μας, το ποσό που πήραν όλοι οι αθλητές που προκρίθηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, ήτοι 10.000 ευρώ εφάπαξ, ενώ η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη είναι και ενταγμένη στην ομάδα  (ή στη λίστα ) των αθλητών που προτείνονται για χορηγία στο πρόγραμμα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής «Υιοθετείστε έναν Αθλητή στο Δρόμο για το Παρίσι».

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή στηρίζει από την πρώτη στιγμή την προσπάθεια της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη και δεν είναι τυχαίο ότι η Πρωταθλήτρια Ευρώπης στα συγχαρητήρια που της δώσαμε μετά το δεύτερο χρυσό στο Μόναχο, απάντησε με νόημα ως εξής: «Σας ευχαριστώ πάρα πολύ! Για όλα!» δείχνοντας το ήθος της για μία ακόμη φορά».

Spread the love