Ο Κόντε στη Νάπολι έως το 2027: «Πλήρης δέσμευση»

  • 5 Ιουνίου, 2024
Ο Κόντε στη Νάπολι έως το 2027: «Πλήρης δέσμευση»

Η διοίκηση της Νάπολι ολοκλήρωσε τις επαφές και ανακοίνωσε σήμερα την πρόσληψη του Αντόνιο Κόντε για τα επόμενα τρία χρόνια.  
 Ο 54χρονος Ιταλός προπονητής ανέλαβε την ευθύνη να αναβιώσει τη Νάπολι και να επαναφέρει τον σύλλογο της Serie A στην κορυφή της βαθμολογίας μετά από μια θλιβερή σεζόν.

 Ο Κόντε, ο οποίος θα επιστρέψει στους πάγκους μετά από ένα διάλειμμα ενός έτους μετά την αποχώρησή του από την Τότεναμ και τη Premier League, υπέγραψε συμβόλαιο που θα τον κρατήσει στο «Diego Armando Maradona» μέχρι το 2027.

 Θα αναλάβει μια ομάδα, της οποίας η προσπάθεια υπεράσπιση του τίτλου κατέρρευσε πολύ πριν από το τέλος της σεζόν, με τον σύλλογο να τερματίζει 10ος και να αποτυγχάνει να προκριθεί στην ευρωπαϊκή διοργάνωση.

 «Μπορώ σίγουρα να υποσχεθώ ένα πράγμα: Θα κάνω ό,τι μπορώ για την ανάπτυξη της ομάδας και του συλλόγου. Η δέσμευσή μου, μαζί με αυτή του επιτελείου μου, θα είναι πλήρης», ανέφερε ο Κόντε και πρόσθεσε:
 «Η Νάπολι είναι ένα μέρος παγκόσμιας σημασίας. Είμαι χαρούμενος και ενθουσιασμένος με την ιδέα να κάτσω στον μπλε πάγκο.»

 Ο 54χρονος, ο οποίος έπαιξε περισσότερα από 400 παιχνίδια με τη Γιουβέντους, διαθέτει μεγάλη εμπειρία στη Serie A, έχοντας εξασφαλίσει τέσσερα πρωταθλήματα ως προπονητής της Ίντερ και της Γιουβέντους.
 Πρώην προπονητής της  εθνικής Ιταλίας, ο Κόντε είχε επίσης ένα επιτυχημένο πέρασμα στην Αγγλία με την Τσέλσι, κατακτώντας την Premier League και το Κύπελλο Αγγλίας με τον λονδρέζικο σύλλογο.

 «Ο Αντόνιο είναι κορυφαίος προπονητής, ηγέτης», είπε ο πρόεδρος της Νάπολι Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις.
 «Είμαι σίγουρος ότι θα μπορέσει να ξεκινήσει αυτή την απαραίτητη επανεκκίνηση μετά την ολοκλήρωση του κύκλου που μας οδήγησε να κερδίσουμε το πρωτάθλημα πέρυσι μετά από πολλές σεζόν στην κορυφή του ιταλικού ποδοσφαίρου. Σήμερα ανοίγει ένα σημαντικό νέο κεφάλαιο στην ιστορία της Νάπολι».

 Η Νάπολι άντεξε μια ταραχώδη σεζόν 2023-24, περνώντας από τρεις προπονητές μετά την αποχώρηση του προπονητή Λουτσιάνο Σπαλέτι, ο οποίος στη συνέχεια ανέλαβε την εθνική Ιταλίας.
 Ο Σπαλέτι αντικαταστάθηκε από τον Ρούντι Γκαρσιά, ο οποίος απολύθηκε μετά από τέσσερις μήνες στη σεζόν, πριν επιστρέψει ο πρώην προπονητής Βάλτερ Ματσάρι για να προσπαθήσει να αλλάξει τα πράγματα.
 Ο Ματσάρι δεν έκανε καμία κάτι ιδιαίτερο πριν φύγει μετά από τρεις μήνες, με το αφεντικό της Σλοβακίας, Φραντσέσκο Καλτζόνα, να αναλαμβάνει προσωρινός για να ολοκληρώσει η ομάδα τη σεζόν.

Spread the love