Τραυματισμοί και συλλήψεις Τούρκων οπαδών στην Uber Arena – Η ανακοίνωση που εξέδωσε η γερμανική αστυνομία για τις συμπλοκές

  • 25 Μαΐου, 2024
Τραυματισμοί και συλλήψεις Τούρκων οπαδών στην Uber Arena - Η ανακοίνωση που εξέδωσε η γερμανική αστυνομία για τις συμπλοκές

H ελλιπέστατη παρουσία της γερμανικής αστυνομίας έξω από την Uber Arena άνοιξε την.. όρεξη των Τούρκων οπαδών, οι οποίοι με οργανωμένη επίθεση στους Έλληνες φιλάθλους δημιούργησαν μία χαοτική κατάσταση, που είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό φιλάθλων του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, ενώ δεν δίστασαν να ποδοπατήσουν γυναίκα σεκιούριτι του γηπέδου. 

Με ένα πρώτο και πρόχειρο υπολογισμό δεκάδες οπαδοί του Παναθηναϊκού δέχθηκαν χτυπήματα και τραυματίστηκαν, περίπου μία ώρα πριν την έναρξη του πρώτου ημιτελικού του φάιναλ φορ της Euroleague, μεταξύ των «πράσινων» και της Φενέρμπαχτσε, ενώ από το επεισόδιο δεν γλίτωσε και ένας οπαδός του Ολυμπιακού. 

H αστυνομική ενίσχυση, πάντως, ήταν άμεση και περίπου 100 οπαδοί της Φενερμπαχτσέ συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν εκτός της Uber Arena. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλο αυτό το διάστημα οι φίλαθλοι με τα εισιτήρια είχαν μείνει εκτός γηπέδου και λίγο μετά τις 18:15 μπήκαν στο κλειστό, με τον κόσμο του Παναθηναϊκού να αρχίζει να δονεί την ατμόσφαιρα με συνθήματα. 


Ανακοίνωση εξέδωσε η γερμανική αστυνομία για τις συμπλοκές οπαδών στην Uber Arena

Η γερμανική αστυνομία με ανακοίνωσή της ενημέρωσε για τις συμπλοκές που υπήρξαν ανάμεσα σε φιλάθλους του Παναθηναϊκού και της Φενερμπαχτσέ, λίγες ώρες πριν την έναρξη του πρώτου χρονικά ημιτελικού της Euroleague, Παναθηναϊκός-Φενερμπαχτσέ, στο Βερολίνο. Στην ανακοίνωσή της, η γερμανική αστυνομία κάνει λόγο για χρηση πυροτεχνημάτων και ρίψη μπουκαλιών. Όπως τονίζεται «μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων εκμεταλλεύτηκε αυτήν την κατάσταση, προκειμένου να αποκτήσει μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στην αρένα. Αυτή τη στιγμή καταγράφονται τα προσωπικά στοιχεία των εμπλεκομένων. Αυτοί θα αποβληθούν και θα τους απαγορευτεί η είσοδος στις εγκαταστάσεις».

Η ανακοίνωση της γερμανικής αστυνομίας: 

«Σήμερα το απόγευμα, αρκετές χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία μπροστά από την “Uber Arena”, με αφορμή το διεθνές τουρνουά μπάσκετ. Υπήρξαν συμπλοκές μεταξύ αντίπαλων οπαδών, στις οποίες χρησιμοποιήθηκαν πυροτεχνήματα και μπουκάλια.

Μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων εκμεταλλεύτηκε αυτήν την κατάσταση, προκειμένου να αποκτήσει μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στην αρένα. Αυτή τη στιγμή καταγράφονται τα προσωπικά στοιχεία των εμπλεκομένων. Αυτοί θα αποβληθούν και θα τους απαγορευτεί η είσοδος στις εγκαταστάσεις, ανεξάρτητα από το αν έχουν εισιτήρια ή όχι. Τα εκδοτήρια εισιτηρίων θα ανοίξουν ξανά μόνο όταν διασφαλιστεί ότι η πρόσβαση στην αίθουσα μπορεί να επιτευχθεί χωρίς διακοπή».

Spread the love