Απορρίφθηκε η έφεση της Νότιγχαμ, παραμένει το -4

  • 8 Μαΐου, 2024
Premier League: «Καμπάνα» 4 βαθμών στη Νότιγχαμ

Η Νότιγχαμ Φόρεστ δεν δικαιώθηκε στην έφεση που κατέθεσε για την ποινή αφαίρεσης τεσσάρων βαθμών που είχε επιβληθεί στους «κόκκινους», για παράβαση των κανονισμών περί κερδοφορίας και βιωσιμότητας της Premier League. Υπενθυμίζεται ότι στα μέσα Μαρτίου αφαιρέθηκαν τέσσερις βαθμοί από τον σύλλογο ιδιοκτησίας του Βαγγέλη Μαρινάκη, καθώς κρίθηκε ότι η Φόρεστ ξεπέρασε κατά 34.5 εκατομμύρια λίρες το επιτρεπόμενο όριο ζημίας των 105 εκατομμυρίων λιρών μέσα σε ένα διάστημα τριών ετών.

Σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές, θα μπορούσε να έχει επιβληθεί ποινή αφαίρεσης έξι βαθμών στη Φόρεστ, ωστόσο η Premier League επέβαλε μια λιγότερο αυστηρή ποινή, λαμβάνοντας υπόψη και το γεγονός της «άριστης συνεργασίας» που παρείχε ο σύλλογος. Πάντως, οι δις πρωταθλητές Ευρώπης κατέθεσαν έφεση που  εκδικάστηκε με διαδικασίες… “fast-track”, προκειμένου οι ομάδες να γνωρίζουν τη βαθμολογική κατάσταση, στην οποία βρίσκονται, πριν τα τελευταία παιχνίδια της σεζόν και να αποφευχθεί το (χειρότερο δυνατό) σενάριο της λήψης απόφασης μετά τις αναμετρήσεις της τελευταίας αγωνιστικής.

Μετά την εξέλιξη αυτή, η Νότιγχαμ παραμένει στην 17η θέση της κατάταξης με 29 βαθμούς, τρεις περισσότερους από τη 18η Λούτον, η οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη ζώνη του υποβιβασμού, δύο αγωνιστικές πριν το τέλος.

Spread the love