Super League 2: Αγκαλιά με την άνοδο στη Super League ο Λεβαδειακός – Μόνη στην κορυφή η Καλλιθέα, μετά το «διπλό» στην Καλαμάτα

  • By stavros
  • 14 Απριλίου, 2024
Super League 2: Αγκαλιά με την άνοδο στη Super League ο Λεβαδειακός - Μόνη στην κορυφή η Καλλιθέα, μετά το «διπλό» στην Καλαμάτα

Μια ανάσα από την άμεση επιστροφή του στη μεγάλη κατηγορία βρίσκεται ο Λεβαδειακός, μετά τη νίκη του με 2-0 επί της ΑΕΚ Β’ στο Σεραφείδειο. 

Η ομάδα του Σωκράτη Οφρυδόπουλου αύξησε στους 10 βαθμούς τη διαφορά του από τη δεύτερη ΑΕΛ, τέσσερις αγώνες πριν την ολοκλήρωση των Play Off. 

Οι γηπεδούχοι του Νίκου Κούστα ξεκίνησαν ορεξάτοι και έχασαν δύο καλές ευκαιρίες να ανοίξουν το σκορ, με το πλασέ του Ζίνι και το φάουλ του Θεοδόση Μαχαίρα. Ωστόσο, οι Βοιωτοί ήταν αυτοί που προηγήθηκαν στο ημίωρο με ψηλοκρεμαστό σουτ του Θόδωρου Τσιριγώτη. 

Ο 23χρονος επιθετικός διπλασίασε με κεφαλιά τα τέρματα τα δικά του και της ομάδας του στο 51ο λεπτό. Η Ένωση θα μπορούσε να είχε μπει ξανά στη διεκδίκηση του αγώνα, αλλά η προσπάθεια του Ρόκσον Γεμπόα σταμάτησε στο δοκάρι της εστίας του Νταβίντ Γκροφ. 

Στο φινάλε αποβλήθηκαν με απευθείας κόκκινη έπειτα από σύρραξη μεταξύ των παικτών οι Μαχαίρας και Άλβαρο Μεχία από ΑΕΚ Β’ και Λεβαδειακό, αντίστοιχα. 

Σημαντικές νίκες στην προσπάθεια που κάνουν να παραμείνουν στη Super League 2 σημείωσαν ΠΟΤ Ηρακλής και ΠΑΟΚ Β’, καθώς στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής των Play Out του Α’ Ομίλου επικράτησαν του Καμπανιακού και της Αναγέννησης Καρδίτσας, αντίστοιχα. 

Ο «Γηραιός» έφυγε με τους τρεις βαθμούς από τη Χαλάστρα χάρη στο γκολ του Γιανίς Γκερμούς στο 34ο λεπτό. Οι “ασπρόμαυροι”, από την πλευρά τους, επικράτησαν των Θεσσαλών με 2-0 στην Ευκαρπία, σημειώνοντας από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο. Ο Χισάμ Κανίς άνοιξε το σκορ στο 9′ με σουτ, για να «κλειδώσει» τη νίκη για τους γηπεδούχους ο Κωνσταντίνος Γκούμας στο 81′. ΠΟΤ Ηρακλής και ΠΑΟΚ Β’ ανέβηκαν στους 24 βαθμούς και το +5 από τους αντιπάλους τους που είναι στη διακεκαυμένη ζώνη.

Αντίθετα, χωρίς νικητή αλλά και χωρίς γκολ ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση στην Αριδαία, ανάμεσα στον τυπικά γηπεδούχο Αιολικό και την Κοζάνη. Αποτέλεσμα που ουδόλως βολεύει τις δυο ομάδες, στην προσπάθεια που κάνουν να παραμείνουν στην κατηγορία. 

Στα Play Off, πέραν της σπουδαίας νίκης του Λεβαδειακού με 2-0 επί της ΑΕΚ Β’ στο Σεραφείδειο, χάρη στα δύο γκολ του Τσιριγώτη, τέθηκαν αντιμέτωποι Νίκη Βόλου και Μακεδονικός. Το τελικό 1-1 διαμορφώθηκε στο τελευταίο τέταρτο. Οι “πράσινοι” άνοιξαν το σκορ με σουτ του Αλμπέρτο Σιμόνι στο 75ο λεπτό, για να ισοφαρίσουν οι Θεσσαλοί με πέναλτι του Λάμπρου Πολίτη στο 84′. Καμιά από τις δυο ομάδες, ωστόσο, δεν είχε μαθηματικές βλέψεις για την άνοδο. 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής των Play Off του Α’ Ομίλου του πρωταθλήματος της Super League 2:

ΑΕΚ Β’ – Λεβαδειακός      0-2
Νίκη Βόλου – Μακεδονικός  1-1
Ρεπό: ΑΕΛ

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής των Play Out του Α’ Ομίλου του πρωταθλήματος της Super League 2:

ΠΑΟΚ Β’ – Αναγέννηση Καρδίτσας 2-0
Καμπανιακός – ΠΟΤ Ηρακλής      0-1
Αιολικός – Κοζάνη              0-0

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ PLAY OFF (4 αγώνες)

1. Λεβαδειακός          38
2. ΑΕΛ                  28 
3. Μακεδονικός          21
4. Νίκη Βόλου           21
5. ΑΕΚ Β΄               18

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ PLAY OUT (5 αγώνες)

1. ΠΟΤ Ηρακλής           24
2. ΠΑΟΚ Β΄               24
3. Καμπανιακός           19
4. Αναγέννηση Καρδίτσας  19
5. Κοζάνη                18
6. Αιολικός              15


Στην κορυφή του Β΄ ομίλου της Super League 2 πέρασε η Athens Kallithea FC, έπειτα από τη δύσκολη νίκη με 1-0 επί της Καλαμάτας, για την 4η αγωνιστική των Play Off.

Στο 38′ σε σουτ του Ντεμέτριους μέσα από την περιοχή, η μπάλα χτύπησε στο αριστερό δοκάρι του Μαξίμ Κοβάλ, στην πιο σημαντική στιγμή των φιλοξενούμενων. Εν τέλει, με πέναλτι του Χαβιέ Ματίγια στο 61ο λεπτό η ομάδα του Αλέκου Βοσνιάδη πήρε το πολύτιμο «τρίποντο» στην Παραλία που την έφερε στο +3 από τα Χανιά. Η Καλαμάτα, από την άλλη, παρέμεινε χωρίς νίκη στο μίνι πρωτάθλημα. 

Στη Νεάπολη, Ιωνικός και Ηλιούπολη αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 2-2, χάνοντας αμφότεροι τις οποίες ελπίδες είχαν για να διεκδικήσουν την άνοδο. Η ομάδα του Δημήτρη Σπανού προηγήθηκε με τον Πέτρο Γιακουμάκη στο 34′ και έσωσε το βαθμό με κεφαλιά του Αλμπιόλα Ντάουντα στο 84′.

Ενδιάμεσα, η Ηλιούπολη είχε κάνει την ανατροπή με σουτ του Γκεντιάν Μπουσάι (61′) και πέναλτι του Παύλου Παντελίδη (66′). Οκτώ λεπτά αργότερα, ο Γιακουμάκης είχε την ευκαιρία να πετύχει δεύτερο προσωπικό τέρμα, αλλά στο πέναλτι που εκτέλεσε απέκρουσε στη γωνιά του ο Πολίτης κρατώντας, προσωρινά, το 1-2. Στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε ο Γκοράνοφ με απευθείας κόκκινη, αφήνοντας με δέκα παίκτες τον Ιωνικό. 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής των Play Off του Β’ Ομίλου του πρωταθλήματος της Super League 2:
Καλαμάτα – Athens Kallithea FC  0-1
Ιωνικός – Ηλιούπολη             2-2
Ρεπό: Χανιά

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ PLAY OFF (4 αγώνες)
1. Athens Kallithea FC 31
2. Χανιά               28
3. Ηλιούπολη           25
4. Ιωνικός             24
5. Καλαμάτα            19

Spread the love