ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: Το πρώτο παιχνίδι στην τηλεόραση από το BBC

  • By stavros
  • 9 Απριλίου, 2024
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: Το πρώτο παιχνίδι στην τηλεόραση από το BBC

Ογδόντα έξι χρόνια πέρασαν από την ημέρα που η τηλεόραση έκανε…χώρο στο ποδόσφαιρο. Μία ημέρα σαν σήμερα, στις 9 Απριλίου 1938, το παιχνίδι για το τουρνουά της Μεγάλης Βρετανίας μεταξύ Αγγλίας και Σκωτίας, που διεξήχθη στο στάδιο Wembley, έγινε το πρώτο που μεταδόθηκε ολόκληρο από την τηλεόραση. Από το BBC, που αρχικά καθιερώθηκε ως ραδιόφωνο και αποφάσισε να επεκταθεί και στην τηλεόραση το 1936. 

Πριν, είχε ξεκινήσει η μετάδοση χρονικών διαστημάτων από αναμετρήσεις της ‘Αρσεναλ, όταν το BBC αποφάσισε να δείξει το τελευταίο  παιχνίδι της διοργάνωσης εθνικών ομάδων (ξεκίνησε το 1883), που ολοκληρώθηκε με νίκη (1-0) της Σκωτίας, αλλά της κατάκτησης του τουρνουά από την Αγγλία.

Μετά από 21 ημέρες, στις 30 Απριλίου 1938 ο αγώνας μεταξύ Πρέστον και Χάντερσφιλντ στο Wembley είναι ο πρώτος αγώνας συλλόγων, που κάλυψε η τηλεόραση. 

Να σημειωθεί ότι τον παρακολούθησαν πολλοί λιγότεροι από όσοι βρέθηκαν εκείνη την ημέρα στο γήπεδο, αφού είχαν πωληθεί μόλις 10.000  συσκευές τηλεόρασης στο Λονδίνο, ενώ  στο στάδιο βρέθηκαν 93.497 φίλαθλοι.

Spread the love