Σε τροχιά σύγκρουσης οι λίγκες με FIFA-UEFA

  • By stavros
  • 26 Μαρτίου, 2024
Σε τροχιά σύγκρουσης οι λίγκες με FIFA-UEFA

Το κοινό μέτωπο που φαίνεται να έχουν συγκροτήσει οι λίγκες προχωρά σε τροχιά σύγκρουσης απέναντι σε FIFA και UEFA με σημείο αναφοράς το διεθνές καλεντάρι.

«Οι ευρωπαϊκές και παγκόσμιες διοργανώσεις επεκτείνονται, με αποτέλεσμα να περιορίζονται όλο και περισσότερο οι χώροι για εγχώρια τουρνουά. Και ένα όλο και πιο συμπιεσμένο ημερολόγιο, που φέρνει κούραση, δεν ευνοεί το θέαμα και δεν προστατεύει την υγεία των παικτών είναι ο λόγος της σύγκρουσης», αναφέρει σήμερα σε σχετική της ανάλυση η ιταλική εφημερίδα «Gazzetta dello Sport».

Πρόκειται για μια παγκόσμια υπόθεση γιατί περιλαμβάνει το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026 και το Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων του 2025.
Η FIFA έχει καταρτίσει το δικό της ημερολόγιο εκδηλώσεων, χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες των εθνικών πρωταθλημάτων.
Ενώ οι δεσμεύσεις των πρωταθλημάτων θα παραμείνουν ίδιες, σε διεθνές επίπεδο έχουν πολλαπλασιαστεί.
Η απάντηση  από τις λίγκες αναμένεται  στη συνάντησή τους 25 και 26 Απριλίου στο Λονδίνο,  όπου θα αξιολογηθεί η πιθανότητα δικαστικής διαμάχης.

Οι ημερομηνίες
Το Παγκόσμιο Κύπελλο 2026 στον Καναδά, τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Μεξικό θα διευρύνει τον αριθμό των συμμετεχόντων: από 32 σε 48. Ένα πρώτο αποτέλεσμα θα είναι η διάρκεια του τουρνουά: αν χρειαζόταν περίπου ένας μήνας για να αποφασιστεί ο νικητής του Το Παγκόσμιο Κύπελλο (20 Νοεμβρίου-18 Δεκεμβρίου  στο Κατάρ 2022) θα διαρκέσει πλέον όχι λιγότερο από 39 ημέρες. Τουλάχιστον άλλη μια εβδομάδα αφαιρέθηκε από τα εθνικά ημερολόγια.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων 2025, στις ΗΠΑ από τα μέσα Ιουνίου έως τις 13 Ιουλίου, θα προσθέσει τουλάχιστον τρεις αγώνες για κάθε ομάδα, έως το πολύ επτά.

Επιπλέον από τη νέα σεζόν 2024/25 θα γίνει η εισαγωγή του νέου Champions League 36 ομάδων, μία διοργάνωση όλο και πιο πλούσια αλλά και ολοένα και πιο κουραστική.

Το Διηπειρωτικό Κύπελλο θα γίνεται επίσης κάθε χρόνο, με τη συμμετοχή του νικητή του Champions League.

Spread the love