Ενταλμα σύλληψης για τον Ρουμπιάλες!

  • 21 Μαρτίου, 2024
Ενταλμα σύλληψης για τον Ρουμπιάλες!

Συνεχίζεται ο σάλος στο ισπανικό ποδόσφαιρο, μετά τη χθεσινή «έφοδο» της αστυνομίας στα γραφεία της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας και τις συλλήψεις παραγόντων. Η έρευνα, που έχει διαταχθεί από την εισαγγελία της Μαδρίτης, αφορά καταγγελίες για παραβάσεις σε συμβόλαια και συμβάσεις των τελευταίων πέντε ετών.
Πρόεδρος της ομοσπονδίας το συγκεκριμένο διάστημα ήταν ο Λουίς Ρουμπιάλες, ο οποίος πλέον έχει αποχωρήσει, καθώς αποκλείστηκε από τη FIFA για τα επόμενα τρία χρόνια, από κάθε δραστηριότητα που σχετίζεται με το άθλημα, για το ανάρμοστο φιλί στην Τζένι Ερμόσο, στην απονομή του τελικού του Μουντιάλ γυναικών, το οποίο κατέκτησε η εθνική Ισπανίας.

Μάλιστα η εισαγγελία αργά χθες βράδυ διέταξε τη σύλληψη του Ρουμπιάλες, αλλά και έξι ακόμη παραγόντων, που συνεχίζουν να δουλεύουν στην ομοσπονδία και θεωρούνται άνθρωποι του πρώην προέδρου. Ο Ρουμπιάλες όμως βρίσκεται στην Δομινικανή Δημοκρατία και οι δικαστικές αρχές έχουν ζητήσει την έκδοση του στην Ισπανία.

Σύμφωνα με ισπανικά ΜΜΕ η αστυνομία έχει κάνει έρευνα και σε σπίτια, σχετικά με άλλες καταγγελίες για διαφθορά και ξέπλυμα χρήματος, ενώ υπάρχει επίσης και άλλη έρευνα σε εξέλιξη και για τη μεταφορά του Super Cup στη Σαουδική Αραβία, που είχε υπογράψει ο τότε πρόεδρος της ομοσπονδίας με τον επιχειρηματία και πρώην ποδοσφαιριστή της Μπαρτσελόνα, Ζεράρ Πικέ.

Spread the love