Ομάδα από το Ντουμπάι στην Αδριατική Λίγκα από τη νέα σεζόν

  • By stavros
  • 20 Μαρτίου, 2024
Ομάδα από το Ντουμπάι στην Αδριατική Λίγκα από τη νέα σεζόν

Με τη συμμετοχή ομάδας από το Ντουμπάι θα διεξαχθεί η αγωνιστική περίοδος 2024-25 στην Αδριατική Λίγκα, καθώς η συνέλευση της διοργάνωσης τάχθηκε υπέρ αυτής της εξέλιξης. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Mozzart Sport, εννέα από τα 11 μέλη ψήφισαν υπέρ στη συνέλευση της ABA Liga, με την Μπούντουτσνοστ να μην εκπροσωπείται στη διαδικασία και την Παρτιζάν να ψηφίζει λευκό. Η συνεδρίαση άρχισε το μεσημέρι και ύστερα από σχεδόν δύο ώρες πάρθηκε η απόφαση η διοργάνωση να «ανοίξει τις πόρτες» της στην ομάδα από το Ντουμπάι από το προσεχές φθινόπωρο. Η σχετική συμφωνία είναι τριετούς διάρκειας, όπερ σημαίνει ότι έχει ισχύ έως το τέλος της σεζόν 2026-27, ωστόσο υπάρχει δυνατότητα επέκτασής της.

Υπενθυμίζεται ότι η συνέλευση της ABA Liga είχε συνεδριάσει την περασμένη εβδομάδα για το ίδιο θέμα, ωστόσο τότε δεν είχε επιτευχθεί συμφωνία για τη συμμετοχή της ομάδας από το Ντουμπάι. Έτσι, προγραμματίστηκε νέα συνεδρίαση για σήμερα (19/3), οπότε και πάρθηκε η απόφαση για τη συμμετοχή του συλλόγου από το Ντουμπάι στην διοργάνωση. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι άνθρωποι του συλλόγου από το Ντουμπάι ήταν διατεθειμένοι να καταβάλουν 1,5 εκατομμύριο δολάρια για τη συμμετοχή τους για ένα χρόνο στην Αδριατική Λίγκα ή 4,5 εκατομμύρια για τριετή… «θητεία» στη διοργάνωση, ωστόσο η συνέλευση της ABA Liga είχε ζητήσει να βελτιωθεί η προσφορά, κάτι που ήταν ένας από τους λόγους της αναβολής λήψης απόφασης.

Ύστερα από την «είσοδο» στην Αδριατική Λίγκα, ανοίγει πλέον ο δρόμος για τη συμμετοχή ομάδας από το Ντουμπάι στην Euroleague. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αυτή η ομάδα θα έπαιζε για μια σεζόν στο Eurocup και στη συνέχεια θα «έμπαινε» στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Spread the love