Ο φόβος της UEFA, οι «απειλές» Λίβερπουλ και Ρέινζτερς και το… εφεδρικό Croke Park

  • By stavros
  • 14 Μαρτίου, 2024
Σπουδαίες αναμετρήσεις στην 3η στροφή του Europa League

Η UEFA φοβάται να ξαναζήσει το φιάσκο του «Stade de France» το 2022 σε περίπτωση παρουσίας Λίβερπουλ  ή Ρέιντζερς  στον τελικό του Europa League, που είναι προγραμματισμένος για τις 22 Μαΐου στο στάδιο Aviva του Δουβλίνου (χωρητικότητας 51.700 θεατές), στην Ιρλανδία.

Σύμφωνα με την παραδοχή του Έλληνα γενικού γραμματέα της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας  Θεόδωρου Θεοδωρίδη, σε σχόλια που μετέδωσε το BBC, οι οπαδοί χωρίς εισιτήρια μπορεί να είναι πρόβλημα την ημέρα του τελικού.

Λίβερπουλ και Ρέιντζερς -σύμφωνα με το RMC Sport- αποτελούν πιθανή απειλή στα μάτια της UEFA, επειδή και οι δύο έχουν μια πολύ μεγάλη κοινότητα οπαδών τόσο στη Δημοκρατία της Ιρλανδίας όσο και στη Βόρεια Ιρλανδία. Έτσι η UEFA άρχισε να καταρτίζει ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης.

Το Croke Park (με χωρητικότητα 82.300 καθημένων θεατών), έχει οριστεί ως εφεδρικό γήπεδο σε περίπτωση απόλυτης ανάγκης.

«Συνεργαζόμαστε με τις τοπικές αρχές και τους Football Supporters Europe, αλλά ο αριθμός των οπαδών χωρίς εισιτήρια μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα», εξήγησε η UEFA, η οποία δεν επιθυμεί να ξαναζήσει το ίδιο χαοτικό σενάριο του Stade de France.

Οι γαλλικές αρχές κατηγόρησαν αρχικά τους οπαδούς της Λίβερπουλ που ήρθαν χωρίς εισιτήρια, αλλά μια ανεξάρτητη έκθεση αργότερα αποκάλυψε ότι η UEFA είχε την «κύρια ευθύνη» για την αποτυχία.

 

 

 

Spread the love