«Αντίο» σε Τζούκιτς, προσέλαβε Μπουζόν η ΑΕΚ

  • By stavros
  • 3 Ιανουαρίου, 2024
«Αντίο» σε Τζούκιτς, προσέλαβε Μπουζόν η ΑΕΚ

Με νέο προπονητή θα πορευτεί η ομάδα χάντμπολ ανδρών της ΑΕΚ το 2024. Τρεις μήνες μετά την πρόσληψη του Ντράγκαν Τζούκιτς στη θέση του Αλέξη Αλβανού, η Ένωση έλυσε τη συνεργασία κοινή συναινέσει μαζί του και αμέσως μετά ανακοίνωσε την πρόσληψη του Γάλλου προπονητή Φρεντερίκ Μπουζόν.

Στη σχετική ανακοίνωση για το «διαζύγιο» με τον Ντράγκαν Τζούκιτς, οι «κιτρινόμαυροι» αναφέρουν: «Η ΑΕΚ ανακοινώνει την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας της με τον Ντράγκαν Τζούκιτς και του εύχεται καλή συνέχεια στην καριέρα του».

Η ΑΕΚ ανακοίνωσε την πρόσληψη του Φρεντερίκ Μπουζόν με τα εξής λόγια: «Η ΑΕΚ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Φρεντερίκ Μπουζόν. Ο γεννηθείς στις 6 Δεκεμβρίου 1975, Γάλλος τεχνικός, αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία του τμήματος Χάντμπολ Ανδρών του Συλλόγου».

Μπουζόν: «Νίκη… νίκη και νίκη»

Για «σκληρή δουλειά» και βασικό στόχο τη «νίκη… νίκη και νίκη» έκανε λόγο στις πρώτες δηλώσεις του ως προπονητής της ομάδας χάντμπολ ανδρών της ΑΕΚ, ο Φρεντερίκ Μπουζόν. Ο Γάλλος τεχνικός μίλησε για τα σχέδια του στην «Ένωση», τα «μυστικά» της φιλοσοφίας του, ενώ αναφέρεται και στην ανοδική πορεία του ελληνικού χάντμπολ, που είναι συνυφασμένη με τις επενδύσεις της ΑΕΚ, στην ιστοσελίδα της ΑΕΚ

Αναλυτικά, ο νέος προπονητής της ΑΕΚ Φρεντερίκ Μπουζόν τόνισε:

-Κόουτς, πρώτα απ’ όλα, καλώς όρισες στην ΑΕΚ. Καλή επιτυχία στο έργο σου. Προφανής, αλλά απαραίτητη η πρώτη ερώτηση για τους στόχους που θέτεις, ερχόμενος στη μέση της σεζόν…

«Αρχικά, είμαι πολύ χαρούμενος, που η διοίκηση θέλει να ηγηθώ του πρότζεκτ. Δεν μπορώ να περιμένω. Ανυπομονώ για την εμπειρία της ΑΕΚ. Θα δουλέψουμε πολύ σκληρά, σε καθημερινό επίπεδο, για να πετύχουμε τους στόχους μας. Νίκη, νίκη και… νίκη. Αυτοί είναι οι στόχοι της ΑΕΚ».

-Ο Μαξ Τικ πέρυσι κατέκτησε το Πρωτάθλημα με την ομάδα μας. Φέτος, συνεργαστήκατε. Μιλήσατε για την ΑΕΚ και την Ελλάδα; 

«Η αλήθεια είναι πως όχι, καθώς κρατούσα τον ερχομό μου “ μυστικό” λόγω των φιλάθλων μας! Όμως, γενικότερα, ο Μαξ μου έχει πει πολύ ωραία πράγματα για την ατμόσφαιρα στο γήπεδο, τους οπαδούς της ΑΕΚ και τη ζωή στην Ελλάδα. Θα μπορέσω να μιλήσω μαζί του τις επόμενες ημέρες».

-Τι γνωρίζεις για την ΑΕΚ και το ελληνικό χάντμπολ;

«Η ΑΕΚ είναι ένας εκπληκτικός πολυαθλητικός σύλλογος, με τρομερή στήριξη. Ανυπομονώ να ζήσω την ατμόσφαιρα του γηπέδου, με τους οπαδούς μας να μας δίνουν την στήριξη. Αυτή τη δουλειά, την κάνουμε για αυτά τα συναισθήματα. Το ελληνικό χάντμπολ εξελίσσεται… Ανθεί… Είναι εξαιρετικά νέα αυτά. Θα προσπαθήσω να συμμετέχω σ’ αυτή την εξέλιξη, που οφείλεται κατά κύριο λόγο στην ΑΕΚ».

-Ποια είναι τα “ κλειδιά” της φιλοσοφίας σου;

«Έρχομαι με τρία πολύ απλά πράγματα: Σκληρή δουλειά, εξέλιξη, αλλά και ατομική δουλειά με τον κάθε αθλητή. Σε μία νέα χώρα, σε μία νέα κουλτούρα, με νέους φίλους, θα προσπαθήσω να ενσωματωθώ όσο πιο γρήγορα γίνεται σε αυτή τη νέα μεγάλη πρόκληση».

Spread the love