F1: Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των αγώνων σπριντ του 2024

  • By stavros
  • 5 Δεκεμβρίου, 2023
F1: Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των αγώνων σπριντ του 2024

Η Φόρμουλα Ένα ανακοίνωσε σήμερα (5/12) τις έξι πίστες που θα φιλοξενήσουν αγώνα σπριντ στη διάρκεια της σεζόν του 2024. Αυστρία και Βραζιλία θα διοργανώσουν για τρίτη φορά έναν τέτοιο αγώνα, το Όστιν του Τέξας και το Κατάρ θα φιλοξενήσουν για δεύτερη χρονιά σπριντ, ενώ για πρώτη φορά θα διεξαχθεί αγώνας σπριντ σε Κίνα και Μαϊάμι.

Το πρόγραμμα των αγώνων σπριντ καταρτίστηκε με στόχο αυτοί να διεξαχθούν σε πίστες που… προσφέρονται για προσπεράσματα και ευνοούν τις «μάχες» των μονοθεσίων από κοντινή απόσταση. Από το 2021, όταν τέθηκε σε εφαρμογή, το format του σπριντ είχε θετικό αντίκτυπο στα νούμερα της τηλεθέασης, ειδικά την Παρασκευή σε σύγκριση με τις περιόδους των «κανονικών» ελεύθερων δοκιμαστικών, και παρείχε επιπλέον δράση και ανταγωνισμό στους φιλάθλους στα έξι γκραν πρι που περιλάμβαναν έναν τέτοιο αγώνα. Σύμφωνα με έρευνα της Nielsen σε 21 αγορές, το κοινό που παρακολούθησε τη μετάδοση των δοκιμαστικών για το εφετινό γκραν πρι του Αζερμπαϊτζάν ήταν αυξημένο κατά 83% σε σχέση με τη δεύτερη περίοδο των ελεύθερων δοκιμαστικών του 2022, ενώ τα αντίστοιχα νούμερα για το γκραν πρι των ΗΠΑ κα το βελγικό γκραν πρι ήταν +139% και +34%, αντίστοιχα.

Υπενθυμίζεται ότι, στην πρόσφατη συνεδρίαση της Επιτροπής της Φόρμουλα Ένα τον Νοέμβριο, υπήρξε συνολική υποστήριξη για μια… αναβάθμιση στο format του σπριντ για το 2024, προκειμένου να υπάρξει ακόμη μεγαλύτερος εξορθολογισμός στο αγωνιστικό τριήμερο, με το να διαχωριστούν οι δραστηριότητες του σπριντ από αυτές για το γκραν πρι. Η τελική πρόταση θα παρουσιαστεί στην Επιτροπή της Φόρμουλα Ένα ενόψει της πρώτης συνεδρίασής της για το 2024. Μετά από αυτή τη συνεδρίαση, θα ανακοινωθούν ενδεχόμενες αλλαγές στο format του σπριντ.

Τα γκραν πρι του 2024 που θα περιλαμβάνουν αγώνες σπριντ έχουν ως εξής:

ΓΚΡΑΝ ΠΡΙ   ΤΟΠΟΣ          ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
Κίνα        Σανγκάη        19-21 Απριλίου
Μαϊάμι      Μαϊάμι         3-5 Μαΐου
Αυστρία     Σπίλμπεργκ     28-30 Ιουνίου
ΗΠΑ         Όστιν          18-20 Οκτωβρίου
Βραζιλία    Σάο Πάουλο     1-3 Νοεμβρίου
Κατάρ       Λουσάιλ        29 Νοεμβρίου-1 Δεκεμβρίου

 

 

Spread the love