Η Φόρμουλα Ένα θα «τρέχει» στο Βέλγιο έως το 2025

  • By stavros
  • 13 Οκτωβρίου, 2023
Η Φόρμουλα Ένα θα «τρέχει» στο Βέλγιο έως το 2025

Οι υπεύθυνοι της Φόρμουλα Ένα ανακοίνωσαν σήμερα (13/10) ότι το βελγικό γκραν πρι θα παραμείνει στο αγωνιστικό πρόγραμμα του πρωταθλήματος έως το 2025, ύστερα από τη μονοετή επέκταση της σχετικής συμφωνίας. Η πίστα του Σπα-Φρανκορσάμπ έχει πλούσια ιστορία στη Φόρμουλα Ένα, καθώς έχει φιλοξενήσει συνολικά 56 γκραν πρι από τον πρώτο αγώνα που διεξήχθη το 1950, ενώ είναι το μεγαλύτερο σιρκουί στο τρέχον καλαντάρι με μήκος 7,004 χιλιόμετρα. Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει σημαντικά έργα βελτίωσης στις υποδομές της πίστας, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης 10.000 θέσεων μέσω της προσθήκης δύο νέων κερκίδων. Το εφετινό γκραν πρι του Βελγίου προσέλκυσε συνολικά 380.000 θεατές στη διάρκεια του αγωνιστικού τριημέρου, αριθμός που είναι αυξημένος κατά 20.000 σε σχέση με τον περυσινό αγώνα.

«Το Σπα είναι συνώνυμο με τη Φόρμουλα Ένα, καθώς είναι μια από τις πίστες της πρώτης σεζόν μας στην Ιστορία, και είναι πολύ αγαπημένη από φιλάθλους και οδηγούς, επομένως είμαι ενθουσιασμένος που επεκτείνουμε τη σχέση μας μαζί τους έως το 2025» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Φόρμουλα Ένα, Στέφανο Ντομενικάλι, και συμπλήρωσε: «Ο διοργανωτής έχει κάνει μεγάλα βήματα τα τελευταία χρόνια για να βελτιώσει την εμπειρία για τους θεατές και τις υποδομές, και η δουλειά συνεχίζεται μεταξύ όλων των ενδιαφερομένων μερών με σαφή εστίαση στο να παρέχονται ασφαλείς και συναρπαστικοί αγώνες».

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος και υπουργός οικονομίας για την περιφέρεια της Βαλλονίας (σ.σ. εκεί βρίσκεται η πίστα του Σπα), Βίλι Μπόρσους, στάθηκε στις δηλώσεις του σε μια έρευνα που έγινε το 2021, σύμφωνα με την οποία το βελγικό γκραν πρι δημιούργησε έσοδα «41.8 εκατ. ευρώ για την περιοχή μας, μετά την αφαίρεση της κρατικής χρηματοδότησης, η οποία μειώνεται σταθερά».

Spread the love