Ο Ροβάνπερα πλησιάζει στο «repeat»

  • By stavros
  • 28 Σεπτεμβρίου, 2023
Ο Ροβάνπερα πλησιάζει στο «repeat»

Ο νυν παγκόσμιος πρωταθλητής ράλι, Κάλε Ροβάνπερα (Toyota) θα επιδιώξει την κατάκτηση του δεύτερου διαδοχικού τίτλου το προσεχές Σαββατοκύριακο στην Χιλή, όπου θα διεξαχθεί ο 11ος αγώνας του 13ου παγκόσμιου πρωταθλήματος WRC.

Ο νεαρός Φινλανδός, ο οποίος βρίσκεται 33 βαθμούς μπροστά από τον Βρετανό «ομόσταυλο του», Ελφιν Εβανς, είναι το λογικό φαβορί για τον τίτλο, καθώς εκτός από την Χιλή, απομένουν δύο ράλι για το τέλος της διοργάνωσης, τα οποία θα διεξαχθούν στην Κεντρική Ευρώπη στα τέλη Οκτωβρίου και στην Ιαπωνία στα μέσα Νοεμβρίου και «προσφέρουν» 60 βαθμούς.

Στην επιστροφή του στο καλεντάρι μετά από τέσσερα χρόνια απουσίας, το ράλι Χιλής, ο μοναδικός αγώνας της σεζόν στη Νότια Αμερική, «υπόσχεται» μια «σκληρή μάχη» μεταξύ των δύο Toyota, με Βέλγο, Τιερί Νεβίλ (Hyundai) να επιδιώκει να «σπάσει το δίδυμο».

Ωστόσο, η αποχώρησή του πριν από τρεις εβδομάδες κατά την διάρκεια του Ράλι Ακρόπολις, σε συνδυασμό με τη νίκη του Φινλανδού στην Ελλάδα, σχεδόν εκμηδένισε τις ελπίδες του για τον τίτλο.

Παράλληλα, ο Εσθονός, Οτ Τάνακ (M-Sport/Ford), τελευταίος νικητής στην Χιλή το 2019, βρίσκεται σε απόσταση 81 βαθμών από τον Ροβάνπερα και ως εκ τούτου έχει ακόμη λιγότερες πιθανότητες να δημιουργήσει μια έκπληξη.

Ο Εβανς, από την άλλη πλευρά, εξακολουθεί να πιστεύει στις πιθανότητες του για τον τίτλο, αλλά ξέρει ότι δεν «κρατά όλα τα χαρτιά»: «Η διαφορά είναι μεγάλη και πρέπει αναπόφευκτα να μειωθεί εάν θέλω να έχω πιθανότητες μέχρι το τέλος της χρονιάς. Δεν είναι αδύνατο, αλλά αρχίζουμε να βρισκόμαστε στη ζώνη όπου ο Ροβάνπερα θα πρέπει να κάνει κάπου ένα… μικρό λάθος. Φυσικά, θα συνεχίσω νξα τα δίνω όλα μέχρι το τέλος. Ο Κάλε οδηγεί εξαιρετικά καλά αυτήν την στιγμή και προφανώς θα είναι δύσκολο να τον πιάσω, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα σταματήσω να προσπαθώ».

Απουσία του Γάλλου, Σεμπαστιάν Οζιέ, οκτώ φορές παγκόσμιου πρωταθλητή και νικητή τριών από τα έξι ράλι στα οποία συμμετείχε εφέτος στο τιμόνι του Toyota Yaris, ο Ροβάνπερα παραμένει φαβορί στην Χιλή, έχοντας πάντα τερματίσει στο Top 4 στο τρέχον πρωτάθλημα, εκτός από την Φινλανδία, όπου αναγκάσθηκε να εγκαταλείψει.

Οι οδηγοί θα αγωνισθούν στις πίστες της Χιλής κατά την διάρκεια ενός μεγάλου αγώνα 321,06 χρονομετρημένων χιλιομέτρων, χωρισμένου σε 16 ειδικές διαδρομές.

Spread the love