Η κακοκαιρία «Daniel» μειώνει τα… χιλιόμετρα του Ράλι Ακρόπολις – Ματαιώθηκε το shakedown

  • By stavros
  • 6 Σεπτεμβρίου, 2023
Η κακοκαιρία «Daniel» μειώνει τα... χιλιόμετρα του Ράλι Ακρόπολις - Ματαιώθηκε το shakedown

Μετά τις αλλαγές που προκάλεσε στο πρόγραμμα των αναγνωρίσεων, η κακοκαιρία “Daniel” θα επιφέρει τροποποιήσεις και στα αγωνιστικά χιλιόμετρα του Ράλι Ακρόπολις. Συγκεκριμένα, οι διοργανωτές γνωστοποίησαν σήμερα (6/9) ότι το μήκος της κυριακάτικης ειδικής «Γραμμένη», το οποίο ήταν αρχικά 19,77 χιλιόμετρα, μειώνεται στα 9 χιλιόμετρα, λόγω της κατάστασης του δρόμου από τη βροχή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα αγωνιστικά αυτοκίνητα θα περάσουν δύο φορές την ειδική «Γραμμένη», η οποία είναι η 14η και η 15η στο πρόγραμμα. Το δεύτερο πέρασμα της εν λόγω διαδρομής είναι η τελευταία ειδική του αγώνα, η αποκαλούμενη και ως “Power Stage”, η οποία δίνει επιπλέον βαθμούς στα πρώτα πέντε πληρώματα (5 στο πρώτο, 4 στο δεύτερο κ.ο.κ.).

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

«Το μήκος της ΕΔ 14/15 “Γραμμένη”,  μειώνεται στα 9 χλμ. λόγω της κατάστασης του δρόμου από τη βροχόπτωση. Η ε.δ. θα ξεκινάει από το 10,77 χλμ. του αρχικού μήκους της. Το νέο ωράριο του αγώνα θα επικοινωνηθεί».

Ματαιώθηκε το shakedown

Η κακοκαιρία “Daniel”, η οποία «σαρώνει» αρκετές περιοχές της Ελλάδας, δεν αφήνει ανεπηρέαστο το Ράλι Ακρόπολις… Και αυτό γιατί, όπως γνωστοποίησαν πριν λίγο οι διοργανωτές, το shakedown, το οποίο ήταν προγραμματισμένο για αύριο το πρωί (7/9, 08:01), δεν θα πραγματοποιηθεί. Η απόφαση αυτή πάρθηκε με γνώμονα την ασφάλεια πληρωμάτων και κριτών, λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων στην περιοχή της Λαμίας, όπου βρίσκεται και φέτος η «βάση» του αγώνα (σ.σ. το service park είναι στην Πανελλήνια Έκθεση της Λαμίας). Νωρίτερα οι διοργανωτές είχαν ανακοινώσει ότι, λόγω της εξέλιξης της κακοκαιρίας και του περιορισμού του χρόνου αναγνωρίσεων, τα πληρώματα πρώτης προτεραιότητας (P1) θα πραγματοποιούσαν υποχρεωτικά τουλάχιστον ένα πέρασμα από το Shakedown, αλλά η διαδικασία αυτή δεν ήταν υποχρεωτική για τα πληρώματα P2, P3 και P4.

Υπενθυμίζεται ακόμη ότι, λόγω της κακοκαιρίας έχουν γίνει αλλαγές τόσο στο πρόγραμμα των αναγνωρίσεων, όσο και στο μήκος της ειδικής διαδρομής «Γραμμένη», το οποίο μειώθηκε από τα 19,77 χιλιόμετρα στα 9 χιλιόμετρα, λόγω της κατάστασης του δρόμου από τη βροχή. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα αγωνιστικά αυτοκίνητα θα περάσουν δύο φορές την ειδική «Γραμμένη», η οποία είναι η 14η και η 15η στο πρόγραμμα. Το δεύτερο πέρασμα της εν λόγω διαδρομής είναι η τελευταία ειδική του αγώνα, η αποκαλούμενη και ως “Power Stage”, η οποία δίνει επιπλέον βαθμούς στα πρώτα πέντε πληρώματα (5 στο πρώτο, 4 στο δεύτερο κ.ο.κ.).

Η ανακοίνωση των διοργανωτών για τη ματαίωση του shakedown έχει ως εξής: «Λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων στην περιοχή της Λαμίας και με γνώμονα την ασφάλεια πληρωμάτων και κριτών, το shakedown που ήταν προγραμματισμένο για την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου, δεν θα πραγματοποιηθεί».

Απομένει να διαπιστωθεί εάν θα υπάρξουν κι άλλες αλλαγές στο πρόγραμμα του Ράλι Ακρόπολις για το 2023, το οποίο είναι προγραμματισμένο να αρχίσει αύριο (7/9, 19:05) με την υπερειδική διαδρομή στην Πλατεία Νερού.

Spread the love