Είπε την τελευταία λέξη ο Τεντόγλου στην Ουγγαρία

  • 19 Ιουλίου, 2023
Είπε την τελευταία λέξη ο Τεντόγλου στην Ουγγαρία

Μία ακόμη πρωτιά… στο φινάλε των προσπαθειών του πανηγύρισε ο Μίλτος Τεντόγλου, αυτή την φορά στο μίτινγκ “Ίστβαν Γκιουλάι” στο Σέκεσφεχερβαρ της Ουγγαρίας.

Με άλμα στα 8.29 μ, στην 6η του προσπάθεια, ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι πήρε την πρώτη θέση, αν και μέχρι τότε βρισκόταν στην 2η θέση. «Απάντησε», όμως, στο τέλος στο 8.24 μ. του Τζαμαϊκανού Τατζάι Γκάιλ και τον άφησε δεύτερο, ενώ τρίτος ήταν ο Αμερικανός, Τζάριον Λόουσον (7.97 μ.) και τέταρτος ο συμπατριώτης του, Γουίλιαμ Γουίλιαμς με 7.89 μ.

Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του Τόκιο ξεκίνησε τον αγώνα του με 8.10 μ, συνέχισε με 8.06 μ, ανέβηκε στα 8.19 μ, ήταν άκυρος στο τέταρτο άλμα, ενώ στο πέμπτο σημείωσε 8.01 μ.

Κρατούσε, όμως, το καλύτερο άλμα για το φινάλε και με 8.29 πήρε άλλη μία πρωτιά, δείχοντας πως βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Ο Τεντόγλου θα επικεντρωθεί στην προετοιμασία του για τη διοργάνωση της Βουδαπέστης, εκεί όπου θα διεκδικήσει το μοναδικό χρυσό μετάλλιο που λείπει από την πλούσια συλλογή του.

Spread the love