Δεν θα διεξαχθεί το κινεζικό γκραν πρι του 2023

  • By stavros
  • 2 Δεκεμβρίου, 2022

Το κινεζικό γκραν πρι θα απουσιάσει για τέταρτη διαδοχική χρονιά από το αγωνιστικό πρόγραμμα της Φόρμουλα Ένα… Και αυτό γιατί, ενώ είχε συμπεριληφθεί στο καλαντάρι του 2023, ανακοινώθηκε σήμερα (2/12) η ματαίωση του αγώνα, εξαιτίας των αυστηρών μέτρων που επιβάλλουν οι αρχές της χώρας, προκειμένου να καταπολεμηθεί η έξαρση της COVID-19. Το κινεζικό γκραν πρι του 2023 ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί στις 16 Απριλίου στη Σανγκάη και θα ήταν ο τέταρτος αγώνας της χρονιάς, ωστόσο η απόφαση για τη ματαίωσή του δεν αποτελεί έκπληξη.  

Η σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Φόρμουλα Ένα αναφέρει τα εξής:

«Η Φόρμουλα Ένα μπορεί να επιβεβαιώσει, μετά από διάλογο με τον promoter και τις σχετικές αρχές, ότι το κινεζικό γκραν πρι του 2023 δεν θα λάβει χώρα, λόγω των συνεχιζόμενων δυσκολιών που παρουσιάζονται από την κατάσταση με την COVID-19. Η Φόρμουλα Ένα εξετάζει εναλλακτικές επιλογές για να αντικαταστήσει το κενό στο καλαντάρι του 2023 και θα παράσχει ενημέρωση γι’ αυτό εν ευθέτω χρόνω».

Υπενθυμίζεται ότι το κινεζικό γκραν πρι διεξήχθη για τελευταία φορά το 2019 -όντας μάλιστα ο χιλιοστός αγώνας της Φόρμουλα Ένα από το 1950-

Spread the love