Νίκη του Εβανς στην Φινλανδία

  • By stavros
  • 6 Αυγούστου, 2023
Νίκη του Εβανς στην Φινλανδία

O Ελφιν Εβανς πρώτευσε στο ράλι της Φινλανδίας και συνεχίζει να ελπίζει για τον τίτλο. Ο 34χρονος Ουαλός με Toyota πήρε την νίκη και πλησιάζει τον πρωτοπόρο Κάλε Ροβάνπερα
Στη δεύτερη θέση αλλά με διαφορά 39,1″ πήρε ο Τιερί Νουβίλ, ενώ τρίτος ήταν ο Τακαμότο Κατσούτα (Toyota) που κέρδισε τη θέση στο πόντιουμ από τον Τέμου Σούνινεν (Hyundai) για 4,3”.

Ο Εσθονός Οτ Τάνακ με Ford, ο οποίος προπορευόταν στη γενική κατάταξη μετά την 1η ημέρα του αγώνα, υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει μετά την τρίτη ειδική διαδρομή λόγω μηχανικών προβλημάτων, ενώ ο Φινλανδός Εσαπέκα Λάπι είχε έξοδο από το δρόμο στην πέμπτη ειδική, με αποτέλεσμα το Hyundai του να χτυπήσει σε δέντρο και να προκληθεί σοβαρή ζημιά στο αυτοκίνητο, χωρίς πάντως να τραυματιστεί ο ίδιος ή ο συνοδηγός του, Γιάνε Φερμ.

Μετά την εγκατάλειψη των Οτ Τάνακ και Εσαπέκα Λάπι, νέο απρόοπτο σημάδεψε τη δεύτερη ημέρα του Ράλι Φινλανδίας. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής και πρωτοπόρος της βαθμολογίας στο φετινό πρωτάθλημα, Κάλε Ροβάνπερα, είχε έξοδο από το δρόμο (που ήταν πολύ γλιστερός λόγω βροχής) κατά τη διάρκεια της όγδοης ειδικής διαδρομής του αγώνα, με συνέπεια το Toyota που οδηγεί να αναποδογυρίσει και να υποστεί σοβαρή ζημιά. Ο 22χρονος Φινλανδός βγήκε σώος από το αυτοκίνητο, όπως και ο συνοδηγός του, Γιόνε Χάλτουνεν, όμως δεν θα μπορέσει να συνεχίσει στον αγώνα, στον οποίο προπορευόταν.

Η πρώτη πεντάδα στο Ράλι Φινλανδίας και οι κατατάξεις οδηγών και κατασκευαστών έχουν ως εξής:

1. Ελφιν Εβανς             (Βρετανία/Toyota)       2 ώρες 33:11.3

2. Τιερί Νεβίλ             (Βέλγιο/Hyundai)              +39.1

3  Τακαμότο Κατσούτα       (Ιαπωνία/Toyota)              +1:36.7

4. Τέμου Σούνινεν          (Φινλανδία/Hyundai)           +1:41.0

5. Γιάρι Λατβάλα            (Φινλανδία/Hanninen)         +4:09.4

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΔΗΓΩΝ

1. Κάλε Ροβάνπερα  (Φινλανδία/Toyota)           170 βαθμοί

2. Έλφιν Έβανς     (Βρετανία/Toyota)            145

3. Τιερί Νεβίλ     (Βέλγιο/Hyundai)             134

4. Οτ Τάνακ        (Εσθονία/Ford)               104

5. Σεμπαστιάν Οζιέ (Γαλλία/Toyota)               98

 

Spread the love