Μέσα Σλούκας, Παπανικολάου, Μήτογλου και Ουόκαπ, αποχώρησε ο Τριαντάφυλλος

  • 20 Ιουνίου, 2024
Μέσα Σλούκας, Παπανικολάου, Μήτογλου και Ουόκαπ, αποχώρησε ο Τριαντάφυλλος

Υπό την τεχνική καθοδήγηση του Βασίλη Σπανούλη τέθηκαν σήμερα (19/6), όπως αναμενόταν, οι Κώστας Σλούκας, Κώστας Παπανικολάου, Ντίνος Μήτογλου και Τόμας Ουόκαπ. Οι τέσσερις παίκτες ενσωματώθηκαν στην προετοιμασία της εθνικής ομάδας, η οποία ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα (17/6), ενόψει της συμμετοχής της στο Προολυμπιακό Τουρνουά στο ΣΕΦ, από το οποίο η πρώτη ομάδα θα εξασφαλίσει το ένα από τα τέσσερα εισιτήρια που απομένουν για το Ολυμπιακό Τουρνουά μπάσκετ των ανδρών του Παρισιού. Εκτός από τις… αφίξεις, υπήρξε σήμερα (19/6) και μία αποχώρηση, καθώς το μέλος του τεχνικού τιμ της εθνικής και συνεργάτης του Γιώργου Μπατζώκα στον Ολυμπιακό, Στέφανος Τριαντάφυλλος, επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους και αποχώρησε. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Βασίλης Σπανούλης, θα έχει ως άμεσους συνεργάτες του, τους Ηλία Καντζούρη, Διαμαντή Παναγιωτόπουλο και Κώστα Χαραλαμπίδη.

Για πρώτη φορά, από την περασμένη Δευτέρα (17/6), όταν άρχισε η προετοιμασία της «επίσημης αγαπημένης», ο Βασίλης Σπανούλης είχε στη διάθεσή του και τους 19 παίκτες που είχε καλέσει, συμπεριλαμβανομένων και των Γιάννη και Κώστα Αντετοκούνμπο. 

Επί της ουσίας, η σημερινή προπόνηση ήταν η «επίσημη» πρεμιέρα, με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) Βαγγέλη Λιόλιο να δίνει το «παρών» στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και το δικό του καλωσόρισμα. 

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Βασίλης Σπανούλης, μίλησε για πρώτη φορά σε όλους τους παίκτες μαζί, θέτοντας τους βασικούς άξονες λειτουργίας της ομάδας στις λίγες διαθέσιμες ημέρες που μεσολαβούν μέχρι την έναρξη των επίσημων αγώνων.

Την ερχόμενη Παρασκευή (21/6), η εθνική δίνει το πρώτο φιλικό παιχνίδι της, απέναντι στην Πολωνία στο ΣΕΦ με την υποστήριξη του ΟΠΑΠ. Ακολουθεί το τουρνουά “ AEGEAN Ακρόπολις”, με την εΘνική να αντιμετωπίζει το Μαυροβούνιο (25/6) και τις Μπαχάμες (27/6).

Spread the love