Στάλθηκε ο φάκελος για συμμετοχή στο Eurocup για τη σεζόν 2024-2025

  • 13 Ιουνίου, 2024
Στάλθηκε ο φάκελος για συμμετοχή στο Eurocup για τη σεζόν 2024-2025

Το Eurocup επιλέγει να έχει ευρωπαϊκό… μονοπάτι για τη νέα αγωνιστική χρονιά -όπως το έπραξε, με επιτυχία, για την περίοδο 2023-2024- ο Άρης. Οι ιθύνοντες της ΚΑΕ ολοκλήρωσαν την απαιτούμενη τυπική διαδικασία και έστειλαν σήμερα το φάκελο για συμμετοχή της ομάδας στη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση της Euroleague για τη σεζόν 2024-2025. Την προσεχή εβδομάδα είναι προγραμματισμένo να συνεδριάσει η ECA, οπότε και θα αποσαφηνιστεί το τοπίο με τις ομάδες που θα έχουν παρουσία στο Eurocup της καινούργιας χρονιάς.

Αυξημένο μπάτζετ και θετικό κλίμα για Τολιόπουλο

Τον απολογισμό τους για τη φετινή αγωνιστική σεζόν, αλλά και το πλάνο τους για τη νέα περίοδο, έκαναν σήμερα, μιλώντας σε εκπροσώπους του Τύπου, οι διοικούντες την ΚΑΕ Άρης. Η διαδικασία φιλοξενήθηκε στο μουσείο της ΚΑΕ Άρης, στο Αλεξάνδρειο, και είχε στο πάνελ τον πρόεδρο της εταιρείας, Χάρη Παπαγεωργίου, τον αντιπρόεδρο της ΚΑΕ και πρόεδρο του ΑΣ Αρης, Λευτέρη Αρβανίτη και το μέλος του ΔΣ και βασικό οικονομικό «αιμοδότη» των «κιτρινόμαυρων», Αχιλλέα Ρουσιαμάνη. 

 Πρώτος τον λόγο – και δε μίλησε ξανά- πήρε ο κ. Παπαγεωργίου, αναφέροντας: «Ήταν, κατά γενική ομολογία, μια καλή χρονιά , έγινε υπέρβαση στο διοικητικό, οικονομικό , αγωνιστικό κομμάτι. Πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι για την πορεία που είχε ο σύλλογος. Ευχαριστώ για την άψογη συνεργασία τους κ.κ. Αρβανίτη, Ρουσιαμάνη, την τεχνική ηγεσία, τον κ. Καστρίτη, τους συνεργάτες του». 

 Τη… σκυτάλη πήρε ο κ. Αρβανίτης, ο οποίος επισήμανε αρχικά:

 «Είμαστε πάντα πιστοί στη βάση της ειλικρίνειας και της άμεσης επαφής με τον κόσμο, για να γνωρίζει τι συμβαίνει. Γι’ αυτό είμαστε σήμερα εδώ. Σε μια ανώνυμη εταιρεία οι εργασίες χωρίζονται σε δύο τμήματα, το αγωνιστικό και το διοικητικό-οικονομικό. Φέτος θεωρούμε ότι πήγαμε καλά και στα δύο. Πετύχαμε τους στόχους μας αγωνιστικά, τερματίσαμε στην 4άδα του πρωταθλήματος, δικαιωθήκαμε, με την πορεία που είχαμε στη διοργάνωση, για την επιλογή να συμμετέχουμε στο Eurocup . Υπάρχει η οικονομική εξυγίανση, η οποία διατηρεί την ομάδα «ζωντανή», ώστε αν κάποιος επιχειρηματίας ενδιαφερθεί στο μέλλον για την ΚΑΕ, να έχει κάτι να πάρει. Βρισκόμαστε, επίσης, στους τελικούς της Basket League, βλέπουμε ωραίο θέαμα στο παρκέ, αλλά βλέπουμε και μια τοξική κατάσταση από τις ομάδες, την οποία καταδικάζουμε.

 Είπε ακόμη:

 Για τα οικονομικά της ΚΑΕ : «Κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια, έχουμε τα οικονομικά μας στηρίγματα, με πρώτο από όλα τον Αχιλλέα Ρουσιαμάνη. Εχουμε συμπαγή διοικητική ομάδα , στήριξη εκτός ομάδας και προχωράμε μαζί. Ο καθένας έχει το ρόλο του.

 Έχουμε τα εναπομείναντα χρέη που αφορούν τους τρίτους και το δημόσιο.
Τα χρέη προς τρίτους έχουν εξοφληθεί στο 90% , έχουν μείνει μικρά υπόλοιπα. Υπάρχει και το χρέος της τρέχουσας χρονιάς που απορρέει από τη διακοπή που υπήρξε στο πρωτάθλημα, για να παίξουν οι δύο πρώτοι στην Ευρωλίγκα, αλλά και τα μπόνους στόχων προς τους παίκτες. Όλα συνολικά περίπου 200.000 ευρώ. Το χρέος το δημόσιο, εφορία, ΕΦΚΑ, είναι 1.550.000 ευρώ».


 Για τον Βασίλη Τολιοπουλο: «Έγινε τεράστια προσπάθεια από την ΚΑΕ , αλλά και τον αθλητή για να φτάσουμε σε αίσιο τέλος. Είμαστε σε καλό δρόμο, είμαστε κοντά σε συμφωνία». 

 Για το μπάτζετ της νέας χρονιάς: «Χθες λέγαμε ότι θα είμαστε στα ίδια με φέτος, σήμερα λέμε πως θα το πάμε λίγο παραπάνω.» 

 Για το Αλεξάνδρειο: «Γίνονται προσπάθειες για να το έχει ο Αρης. Υπάρχουν εμπόδια, αυτό που πάει να γίνει, με την απόκτηση του ισογείου, είναι καλή ιδέα, η οποία ξεπερνά πολλά εμπόδια. Το γήπεδο  ανήκει στη Γενική Γραμματεία».

 Για το πρωτάθλημα: «Δε γίνεται να είναι ένα πρωτάθλημα δύο ομάδων και οι υπόλοιποι να είμαστε συμπληρωματικοί. Να καθόμαστε ένα μήνα για να πάρει ο Παναθηναϊκός την Ευρωλίγκα. Όλες οι ομάδες πρέπει να το δουν αυτό. Αναγκαστήκαμε να βγάλουμε ανακοίνωση μετά τον προημιτελικό για τα πλέι οφ και αποδεικνύεται από τους τελικούς πόσο αδικήθηκε ο Αρης. Βλέπουμε τι γίνεται στους τελικούς. Αυτό δεν είναι ανεκτό από κανέναν, όχι μόνο από τον Άρη. Ποιος επιχειρηματίας θα έρθει να βάλει το κεφάλι του στο ντορβά, όταν βλέπει αυτήν την κατάσταση. Θα κάνουμε προτάσεις ως Άρης».

 Για τη συμμετοχή Eurocup: «Δικαιωθήκαμε που βάλαμε την ομάδα στο δεύτερο σε αξία, σε επίπεδο συλλόγων, ευρωπαϊκό Κύπελλο. Ο Άρης πήγε καλά, γίναμε viral, μίλησε ξανά η Ευρώπη για τον Άρη. Πιστεύω ότι κάναμε αυτό που έπρεπε για να το πετύχουμε. Είμαστε ο Άρης και δίνουμε βάρος σε όλες τις διοργανώσεις στις οποίες συμμετέχουμε. Δε διαλέγουμε διοργανώσεις. Στα επόμενα 2-3 χρόνια, αν προκύψουν και άλλα έσοδα, μπορεί να ρίξουμε μεγαλύτερο βάρος σε ευρωπαϊκή διοργάνωση».

 Ο Αχιλλέας Ρουσιαμάνης, με τη σειρά του, δήλωσε: «Βασικό μέλημα είναι η εξόφληση δημοσίου. Θα προσπαθήσουμε να το τακτοποιήσουμε, έχουμε 48 ρυθμισμένες δόσεις για το Δημόσιο. Θέλουμε να βελτιώσουμε την αγωνιστική εικόνα της ομάδα, χωρίς να βάλουμε σε κίνδυνο την οικονομική εξυγίανση της ΚΑΕ. Υπάρχει βοήθεια από ανώνυμους αρειανούς, τους οποίους δε γνωρίζεται, από την Αθήνα, το εξωτερικό. Θέλουμε να είμαστε συνεπείς οικονομικά, έχουν βγει τα ακριβά διαρκείας για να εξοφλήσουμε το υπόλοιπο της φετινής χρήσης. Θα είναι αυξημένο το μπάτζετ, θα γίνει μια μικρή υπέρβαση σε σχέση με πέρυσι. Δύο φίλοι από Αθήνα θα βοηθήσουν για να γίνει η αύξηση».

 Για τον Τολιόπουλο: «Με τον Βασίλη Τολιόπουλο υπάρχει θέληση, και από τον ίδιο και από εμάς, να μείνει . Πιστεύω θα έρθουμε σε μια συμφωνία. Όταν βλέπεις ένα παιδί να θέλει να συνδεθεί με την ομάδα, πρέπει να κάνουμε και εμείς την υπέρβαση μας. Δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο αυτήν τη στιγμή».

 Για το Αλεξάνδρειο: «Έγιναν 2-3 συζητήσεις με τη διοίκηση του Παλέ. Δε μιλάμε για απόκτηση όλου του γηπέδου, συζητάμε για όλο το περιμετρικό ισόγειο. Υπάρχει θέληση, είναι μονόδρομος ο Άρης να πάρει το Παλέ, να το αξιοποιήσει. Νομίζω ότι θα έχουμε ίσως και μέσα στο καλοκαίρι να πούμε κάτι παραπάνω».

 Για τη θέση του general manager στην ομάδα: «Θέλαμε ένα άτομο με εμπειρία και νέες ιδέες, εκτός Αρη, αλλά και να στελεχωθεί η εταιρεία μόνιμα με 2 παιδιά. Θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε την εικόνα που έχουμε προς τα έξω. Στην Ελλάδα οι εξειδικευμένοι οι άνθρωποι για τη θέση του general manager είναι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού. Αν δεν καταστεί εφικτό να βρούμε αυτό που θέλουμε, το εναλλακτικό πλάνο είναι να στηριχτούμε σε δικά μας παιδιά».
 
 Για τον ΕΣΑΚΕ: «Έχουμε κάνει συζητήσεις με τον ΕΣΑΚΕ για βελτίωση του πρωταθλήματος, για να γνωρίζουμε το καλεντάρι από τον Ιούλιο, ίσως και νωρίτερα. Οι δύο πρώτοι του πρωταθλήματος θα πρέπει να ‘χαμηλώσουν’ τα μάτια προς τα κάτω για να είμαστε και εμείς ανταγωνιστικοί»

 Για το Eurocup: «Η αύξηση που έγινε στο μπάτζετ, λόγω του Eurocup, συν τα έξοδα που είχαμε, με τα έσοδα, ήταν μία η άλλη. Και αυτό κυρίως από τα διαρκείας και τα εισιτήρια που είχαμε στους αγώνες. Μπορεί να βελτιωθεί αυτή η κατάσταση, να στηρίξει ακόμη περισσότερο ο κόσμος με διαρκείας και εισιτήρια. Να κλείσει η συμμετοχή μας στην Ευρώπη και θα δούμε την πολιτική μας, τις τιμές, στα διαρκείας. Πέρα, βέβαια, από τα ακριβά, τα οποία έχουν βγει ήδη».

 Για τη διαιτησία: «Ο Άρης δε στοχοποιεί κανέναν. Εμάς μας ενδιαφέρει το καλό του μπάσκετ. Λάθη θα γίνονται, θα πρέπει να εξαλειφθεί από το μυαλό του καθενός ότι αυτά γίνονται εσκεμμένα. Σκοπός είναι να αλλάξει η νοοτροπία του μπάσκετ από μέσα, καλοί διαιτητές υπάρχουν».

 Για τον Γιάννη Καστρίτη: «Ο Άρης έχει συνδεθεί με τον προπονητή του, με τον κ. Καστρίτη και ο κ. Καστρίτης με τον Άρη. Έχει συμβόλαιο με την ομάδα». 

 Για τους χορηγούς: «Είναι η πρώτη φορά που η ομάδα ήδη από τον Μάιο έχει τελειώσει με τις βασικές χορηγίες για νέα σεζόν, φανέλα, ονοματοδοσία, θα έχουμε μια αύξηση από την Betsson. Το πιστώνονται αυτοί οι άνθρωποι που ‘τρέχουν’ τον σχετικό τομέα για την ΚΑΕ».

Spread the love