Περέιρα: «Έτσι κερδίζει τους παίκτες ο Ματίας Αλμέιδα»

  • 10 Ιουνίου, 2024
Περέιρα: «Έτσι κερδίζει τους παίκτες ο Ματίας Αλμέιδα»

Η ανάμνηση του Ματίας Αλμέιδα είναι ακόμh κάτι παραπάνω από  δυνατή  στη Γουαδαλαχάρα, όταν προπονούσε την Τσίβας και ενώ στην αρχή δεν τον ήθελαν ούτε οι ίδιοι οι παίκτες.

Γι’ αυτό μίλησε στην ιστοσελίδα  του Μεξικού «chivaspasion», ο -τότε- αρχηγός της Τσίβας, Ζαίρ Περέιρα, επιβεβαιώνοντας  ότι όλη η ομάδα προσπάθησε να εμποδίσει να γίνει προπονητή τους ο Αργεντινός.

«Πήγαμε στο σπίτι του Χόρχε Βεργκάρα (σ.σ: ιδιοκτήτης της ομάδας) να ζητήσουμε να μην τον προσλάβουν. Η απόφαση έχει ήδη ληφθεί, μας είπε να φύγουμε από το σπίτι του και έτσι έφτασε ο Ματίας.» 

Στη συνέχεια τα πράγματα άλλαξαν γρήγορα, ο Αργεντινός προπονητής της ΑΕΚ, κέρδισε πολύ γρήγορα τους παίκτες, ειδικά λόγω της ανθρώπινης αντιμετώπισης που είχε:

«Ποιο είναι το καλό που έκανε ο Ματίας, διοικώντας την ομάδα; Το έκανε σε  προσωπικό και ομαδικό επίπεδο», είπε ο Περέιρα και πρόσθεσε: 
 «Άρχισε να καθαρίζει την ομάδα, ήθελε να μην παραπονιέται κανείς, ήξερε ότι χρειαζόταν προσωπικότητες που δεν θα παραπονιόντουσαν για τις προπονήσεις τους, οι οποίες ήταν πολύ σκληρές. Άρχισε να διοικεί τον όμιλο, υπήρχε ισότητα μεταξύ των ανώτερων παικτών και των υπολοίπων. Πήγαμε να παίξουμε παιχνίδια μαζί του, μας έκανε μπάρμπεκιου, κατασκηνώσαμε, χορέψαμε όλοι. Ήταν από τις λίγες ομάδες που μείναμε όλοι εκεί μιλώντας.»

Spread the love