Έρευνα για την είσοδο θεατών στην πίστα στο γκραν πρι του Καναδά

  • 10 Ιουνίου, 2024
Έρευνα για την είσοδο θεατών στην πίστα στο γκραν πρι του Καναδά

Ο promoter του γκραν πρι του Καναδά ανακοίνωσε ότι θα διεξάγει έρευνα και θα λάβει μέτρα για την εισβολή θεατών στην πίστα πριν το τέλος του κυριακάτικου αγώνα της Φόρμουλα Ένα στην πίστα «Ζιλ Βιλνέβ» του Μόντρεαλ. Οι αγωνοδίκες κάλεσαν εκπροσώπους της Octane Racing Group, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις, μετά την παραβίαση.

«Ο promoter παραδέχθηκε ειλικρινά ότι τα μέτρα ασφαλείας που είχαν τεθεί σε ισχύ δεν πέτυχαν τον στόχο να εμποδίσουν τους θεατές από το να εισέλθουν στην πίστα» αναφέρουν οι αγωνοδίκες σε ανακοίνωσή τους και συνεχίζουν τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Συμφώνησαν με τον αθλητικό εκπρόσωπο της FIA και την έκθεση του διευθυντή αγώνα και συμφώνησαν ότι αυτή ήταν μια απαράδεκτη κατάσταση. Ο promoter δήλωσε ότι θα διενεργήσει ενδελεχή έρευνα και θα λάβει μέτρα για να επανορθώσει εγκαίρως, ενόψει του επόμενου αγώνα στον Καναδά (σ.σ. η συμφωνία για το εν λόγω γκραν πρι λήγει το 2031)».

Οι αγωνοδίκες διαπίστωσαν ότι ο διοργανωτής παραβίασε τον διεθνή αθλητικό κώδικα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA) και «διέταξαν» να παρουσιαστεί ένα επίσημο σχέδιο επανόρθωσης στη FIA έως τα τέλη Σεπτεμβρίου. Κατέστησαν επίσης σαφές ότι θα επιβληθεί σημαντικό πρόστιμο, εάν ένα τέτοιο περιστατικό συμβεί ξανά.

Spread the love