Αντσελότι: «Η Ρεάλ δεν θα πάει στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων» – Διαψεύδει η Ρεάλ Μαδρίτης, τα …γυρίζει και ο «Ιταλός»

  • 10 Ιουνίου, 2024
Αντσελότι: «Η Ρεάλ δεν θα πάει στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων» - Διαψεύδει η Ρεάλ Μαδρίτης, τα ...γυρίζει και ο «Ιταλός»

Συνέντευξη στην ιταλική εφημερίδα Il Giornale παραχώρησε ο Κάρλο Αντσελότι, ο οποίος σήμερα (10/6) συμπληρώνει 65 χρόνια ζωής. Σε μια ανασκόπηση της ζωής του ο «Καρλέτο» έκανε λόγο για «όμορφα χρόνια, που έμαθες τη ζωή». 

Ο Αντσελότι επαίνεσε σχεδόν όλους τους προέδρους των συλλόγων με τους οποίους έχει ασχοληθεί στην καριέρα του και συνέχισε μιλώντας για το σύγχρονο ποδόσφαιρο, για προπονητές που φεύγουν από τη σκηνή ή αλλάζουν «φανέλες».

«Δεν βλέπω κανένα ιδιαίτερο νέο, αυτό είναι πάντα η δουλειά μας, αλλά η περίπτωση Κλοπ είναι σημαντική. Η συνεχής πίεση, το φόρτο των ευθυνών γίνονται υπερβολικά βάρη. Συνέβη και στον Αρίγκο Σάκι».

Για τον Αντσελότι, η Ρεάλ Μαδρίτης είναι ξεχωριστή: «Η Μίλαν είναι στην καρδιά μου, έπαιξα, ήμουν προπονητής, είναι ένα μεγάλο κομμάτι της επαγγελματικής μου ζωής. Η Ρεάλ είναι Ρεάλ, τι καλύτερο; Εδώ υπάρχει σεβασμός στην ιστορία, όλοι οι ποδοσφαιριστές του παρελθόντος είναι παρόντες στις φωτογραφίες του αθλητικού κέντρου».

Τώρα η προσοχή στρέφεται στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, το οποίο θα διεξαχθεί στη Γερμανία, αλλά τον Αύγουστο οι υποχρεώσεις θα ξεκινήσουν εκ νέου: La Liga, Champions League και το νέο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.

Ακριβώς σε εκείνο το σημείο ο Αντσελότι έριξε τη… βόμβα: «Η FIFA να το ξεχάσει, παίκτες και οι σύλλογοι δεν θα συμμετάσχουν σε αυτό το τουρνουά. Ένας μόνο αγώνας της Ρεάλ Μαδρίτης αξίζει 20 εκατομμύρια και η FIFA θέλει να μας δώσει αυτό το ποσό για ολόκληρο το Κύπελλο. Αρνητικός. Όπως εμείς, έτσι κι άλλοι σύλλογοι θα αρνηθούν την πρόσκληση».

Διαψεύδει η Ρεάλ Μαδρίτης, τα …γυρίζει και ο Αντσελότι

Η Ρεάλ Μαδρίτης διαψεύδει τον Κάρλος  Αντσελότι, αναφέροντας σε ανακοίνωσή της ότι θα συμμετάσχει στο νέο Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων που να διεξαχθεί μεταξύ 15 Ιουνίου και 13 Ιουλίου 2025 στις ΗΠΑ.

 «Η Ρεάλ Μαδρίτης ανακοινώνει ότι σε καμία στιγμή δεν αμφισβητήθηκε η συμμετοχή της στο νέο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων που θα διοργανώσει η FIFA την επόμενη σεζόν 2024/2025. Επομένως, ο σύλλογός μας θα αγωνιστεί, όπως έχει προγραμματιστεί, σε αυτήν την επίσημη διοργάνωση που είμαστε αντιμετωπίζοντας με υπερηφάνεια και με τον μέγιστο ενθουσιασμό να κάνουμε τα εκατομμύρια των θαυμαστών μας σε όλο τον κόσμο να ονειρεύονται ξανά με έναν νέο τίτλο», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ρεάλ Μαδρίτης.

 Σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα «Il Giornale», ο Ιταλός προπονητής της  Ρεάλ Μαδρίτης είχε ξεκαθαρίσει τη θέση του, αφήνοντας να εννοηθεί ότι είναι και της Ρεάλ Μαδρίτης για το νέο Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων: «Η FIFA να το ξεχάσει, οι παίκτες και οι σύλλογοι δεν θα συμμετάσχουν σε αυτό το τουρνουά. Ένας αγώνας της Ρεάλ Μαδρίτης αξίζει 20 εκατομμύρια και η FIFA θέλει να μας δώσει αυτό το ποσό για ολόκληρο το κύπελλο. Αρνητικό. Όπως εμείς, έτσι και άλλοι σύλλογοι θα απορρίψουν την πρόσκληση.» 

 Πάντως ο Κάρλο Αντσελότι, σχεδόν ταυτόχρονα με τη Ρεάλ Μαδρίτης, έγραψε στο στο X, (πρώην Twitter):
 «Στη συνέντευξή μου στο “Il Giornale”, τα λόγια μου για το Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων της FIFA δεν ερμηνεύτηκαν με τον τρόπο που σκόπευα. Τίποτα δεν θα μπορούσε να είναι πιο μακριά από το ενδιαφέρον μου από το να απορρίψω την πιθανότητα να παίξω σε ένα τουρνουά που θεωρώ ότι θα μπορούσε να είναι σπουδαίο και μία ευκαιρία να συνεχίσω να αγωνίζομαι για μεγάλους τίτλους με τη Ρεάλ Μαδρίτης.» 

Spread the love