Πρόστιμα σε Αταμάν και ΚΑΕ Παναθηναϊκός

  • 8 Ιουνίου, 2024
Ο Ολυμπιακός ζητά την τιμωρία του Αταμάν, του διευθυντή του αγωνιστικού τμήματος των «πράσινων» και της ΚΑΕ Παναθηναϊκός

Με πρόστιμο τιμώρησε ο αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ τον προπονητή του Παναθηναϊκού, Εργκίν Αταμάν, και την «πράσινη» ΚΑΕ, ύστερα από την καταγγελία της ΚΑΕ Ολυμπιακός κατά του Τούρκου τεχνικού για δυσφήμηση του αθλήματος στον πρώτο τελικό των πλέι οφ της Basket League. Η «ερυθρόλευκη» εταιρεία είχε αποστείλει έγγραφο στον αθλητικό δικαστή του Ελληνικού Συνδέσμου Ανωνύμων Καλαθοσφαιρικών Εταιρειών, ζητώντας την τιμωρία της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, του Αταμάν και του διευθυντή του αγωνιστικού τμήματος των «πράσινων», Δημήτρη Κοντού, και σήμερα ανακοινώθηκαν οι ποινές για τον πρώτο τελικό των πλέι οφ του πρωταθλήματος. Στον Αταμάν επιβλήθηκε πρόστιμο 10.000 ευρώ και στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός συνολικό πρόστιμο 16.400 ευρώ, ενώ απαλλάχθηκε ο Δημήτρης Κοντός.

Στο μεταξύ, με πρόστιμο 900 ευρώ τιμωρήθηκε το Περιστέρι για υβριστικά συνθήματα στον χθεσινοβραδυνό αγώνα με τον Άρη για την τρίτη θέση του πρωταθλήματος.

Οι σχετικές αποφάσεις του αθλητικού δικαστή του ΕΣΑΚΕ έχουν ως εξής:

«102/7-6-2024

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Επιβάλλεται στην ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ 1971 ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (δ.τ. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΚΑΕ) χρηματικό πρόστιμο εννιακοσίων (900,00) ευρώ εξαιτίας υβριστικών συνθημάτων τα οποία δεν έχουν αποδέκτες φυσικά πρόσωπα ή δε συνιστούν προσβολή εθνικών συμβόλων, παράπτωμα κατά τον αγώνα πρωταθλήματος με την ομάδα της ΑΡΗΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. ΑΡΗΣ ΚΑΕ 2003) της  6-6-2024.


101/7-6-2024

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Επιβάλλεται

1. Στην ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ): α) ποινή επίπληξης καθώς και χρηματικού προστίμου χιλίων τετρακοσίων (1.400,00) ευρώ για κάθε μία από τις 2 προειδοποιήσεις που έλαβαν χώρα, εξαιρούμενης της πρώτης εξ αυτών, για υβριστικά συνθήματα τα οποία είχαν αποδέκτες φυσικά πρόσωπα και β) αυστηρή έγγραφη επίπληξη και χρηματικό πρόστιμο δεκαπέντε χιλιάδων  (15.000) ευρώ για πράξεις και δηλώσεις του προπονητή της οι οποίες συνιστούν δυσφήμηση του αθλήματος, παραπτώματα τα οποίο αναφέρονται στην υπ’ αριθμ. πρωτ. 120/6-6-2024 κλήση και αφορά τον αγώνα πρωταθλήματος με την ομάδα της ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΕ), που διεξήχθη την 5-6-2024.
2. Επιβάλλει στον ΕΡΓΚΙΝ ΑΤΑΜΑΝ, προπονητή της ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ (δ.τ. ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ) αυστηρή έγγραφη επίπληξη και χρηματικό πρόστιμο δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ για πράξεις και δηλώσεις οι οποίες συνιστούν δυσφήμηση του αθλήματος κατά τον ως άνω αγώνα και

Απαλλάσσεται ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΝΤΟΣ για την πειθαρχική κατηγορία της δυσφήμησης του αθλήματος της καλαθοσφαίρισης του άρθρου 74 του Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης Α1 Εθνικής Κατηγορίας 2023-2024 πειθαρχική κατηγορία κατά τον ως άνω αγώνα.

Απαλλάσσεται η ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ) για την ίδια ως άνω πειθαρχική κατηγορία (Δ. Κοντού) κατά τον ως άνω αγώνα».

Spread the love