«Επίθεση» Λαπόρτα στην Ρεάλ

  • 5 Ιουνίου, 2024
Λαπόρτα: «Δεν αποκλείω να κινηθούμε νομικά και να ζητήσουμε επανάληψη του αγώνα»

  Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Ζοάν Λαπόρτα μίλησε στα μέσα ενημέρωσης του καταλανικού συλλόγου και αναφέρθηκε σε αρκετά ζητήματα. Μεταξύ άλλων, τοποθετήθηκε για την υπόθεση Νεγκρέιρα, αλλά και για την Ρεάλ Μαδρίτης, εκτιμώντας ότι οι «μερένχες» είχαν την εύνοια της διαιτησίας σε αρκετές περιπτώσεις.

    «Περιμένω τα πάντα, αλλά εξεπλάγην που άλλαξαν την ιστορία γιατί εάν υπάρχει ένας σύλλογος που ευνοείται από τους διαιτητές, αυτή είναι η Ρεάλ Μαδρίτης και όχι η Μπάρτσα. Πιστεύουμε στην Δικαιοσύνη και θα αθωωθούμε. Είναι μια ενορχηστρωμένη εκστρατεία ενάντια στην εικόνα της Μπάρτσα, προκειμένου να επηρρεάσουν τις αποφάσεις των διαιτητών».

    Υπενθυμίζεται ότι στις 24 Μαϊου 2024, δικαστήριο της Βαρκελώνης, σε συμφωνία με την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, ακύρωσε την κατηγορία της διαφθοράς στην «υπόθεση Νεγκρέιρα, σε βάρος της Μπαρτσελόνα και των διευθυντών που ερευνήθηκαν σχετικά με τις πληρωμές στον πρώην αντιπρόεδρο της τεχνικής επιτροπής διαιτητών, Χοσέ Μαρία Ενρίκεθ Νεγκρέιρα.

 Σύμφωνα με τις καταγγελίες η Μπαρτσελόνα φερόταν να κατέβαλε περισσότερα από 7,3 εκατομμύρια ευρώ μεταξύ 2001 και 2018 σε εταιρείες που ανήκαν στον Χοσέ Μαρία Ενρίκεθ Νεγκρέιρα, ο οποίος ήταν αντιπρόεδρος της επιτροπής διαιτησίας της ισπανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας το διάστημα 1993-2018.

Spread the love