Περιμένει τον Σάρι, μιλάει (και) με Κόβατς

  • 2 Ιουνίου, 2024
Περιμένει τον Σάρι, μιλάει (και) με Κόβατς

Ο Παναθηναϊκός είναι εδώ και λίγα 24ωρα εν αναμονή της τελικής απάντησης του Μαουρίτσιο Σάρι στην (πολύ μεγάλη από οικονομικής άποψης) προσφορά που του κατατέθηκε απ’ τους «πράσινους» και μέσα στις επόμενες ώρες το όλο θέμα αναμένεται να ξεκαθαρίσει, είτε θετικά, είτε αρνητικά για το «τριφύλλι».

Ο 65χρονος Ιταλός τεχνικός, με μεγάλη θητεία και πορεία στους πάγκους των Νάπολι, Τσέλσι, Γιουβέντους, Λάτσιο (κι όχι μόνο) έχει εδώ και μία εβδομάδα στα χέρια του πρόταση γα τριετές συμβόλαιο με συνολικές αποδοχές 13,5 εκατ. ευρω (4,5 εκατ. ευρώ ετησίως) κι εν λευκώ διαχείριση της ομάδας.

Οι «πράσινοι» έχουν εξαντλήσει όλα τα περιθώρια κι αναμένουν την απάντηση του Σάρι, γνωρίζοντας πως επρόκειτο εξαρχής για πολύ δύσκολη περίπτωση. 

Το θετικό για τον Παναθηναϊκό είναι το γεγονός πως άλλες ομάδες που είχαν δείξει ενδιαφέρον για τον Σάρι, όπως η Φιορεντίνα και η Σεβίλη έχουν βρει ήδη τον επόμενο προπονητή τους (Παλαντίνο και Πιμιέντα αντίστοιχα).

Ο Ιταλός τεχνικός ενδιαφέρεται για το πλάνο που του παρουσίασαν οι «πράσινοι» και γι’ αυτό άλλωστε, δεν απέρριψε την πρότασή τους όπως έκανε π.χ. με την αντίστοιχη προσέγγιση της Μπεσίκτας. Έχει πάντως βασικούς ενδοιασμούς για την ποιότητα του ελληνικού πρωταθλήματος, ενώ είναι σαφές πως περιμένει να δει αν θα υπάρξει επίσημη κίνηση απ’ τη Λέστερ, πριν ζυγίσει τα δεδομένα κι αποφασίσει.

Στον Παναθηναϊκό έχουν διάθεση να περιμένουν τον Σάρι έως την Τρίτη (4/6) ή -μάξιμουμ- την Τετάρτη (5/6), αλλά και τα δικά τους χρονικά περιθώρια αρχίζουν να στενεύουν, διότι πρέπει να ξεκινήσει η προγραμματισμός της επόμενης σεζόν. 

Γι’ αυτό άλλωστε, είναι σε επαφές και με άλλους προπονητές με τις πληροφορίες του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορειου (ΑΠΕ-ΜΠΕ) να αναφέρουν πως έχουν ήδη μιλήσει και με τον Νίκο Κόβατς.

Ο 51χρονος Κροάτης, άλλοτε προπονητής της Μπάγερν Μονάχου και της Μονακό (μπαρουτοκαπνισμένος σε συνθήκες πρωταθλητισμού), έχει μείνει ελεύθερος απ’ τη Βόλφσμπουργκ και είναι στα ονόματα που έχουν ήδη απασχολήσει σοβαρά τους «πράσινους». 

Πληροφορίες απ’ την Κροατία μάλιστα, αναφέρουν πως ο Κόβατς έχει ήδη πλήρη εικόνα του ρόστερ και των δεδομένων γύρω απ’ το «τριφύλλι» και περιμένει νεότερο… τηλεφώνημα απ’ την Αθήνα.

Spread the love