Τέρζιτς: «Δεν ήρθαμε ως εδώ απλώς για να δούμε η Ρεάλ να… σηκώνει το τρόπαιο»

  • 31 Μαΐου, 2024
Τέρζιτς: «Δεν ήρθαμε ως εδώ απλώς για να δούμε η Ρεάλ να... σηκώνει το τρόπαιο»

Η Ντόρτμουντ δεν ταξίδεψε τόσο μακριά στο εφετινό Champions League, φτάνοντας ως τον τελικό μετά από 11 χρόνια, απλά για να… δει τη Ρεάλ Μαδρίτης να σηκώνει για 15η φορά το τρόπαιο, όπως δεσμεύτηκε ο προπονητής της Έντιν Τέρζιτς την Παρασκευή (31/5), ένα 24ωρο πριν απ’ το μεγάλο παιχνίδι του Γουέμπλεϊ.

«Δεν παίζεις απλά σε έναν τελικό, παίζεις για να κερδίσεις έναν τελικό κι αυτός είναι ο ξεκάθαρος στόχος μας» τόνισε στους δημοσιογράφους ο Τέρζιτς, ο οποίος θα αντιμετωπίσει το βράδυ του Σαββάτου (1/6, 22:00) το προπονητικό πρότυπο του, τον Κάρλος Αντσελότι.

«Είμαστε χαρούμενοι που είμαστε εδώ, αλλά πρέπει να κερδίσουμε στο Γουέμπλεϊ τη Ρεάλ Μαδρίτης, για να κρατήσουμε αυτό το τρόπαιο στα χέρια μας».

Η Ντόρτμουντ τερμάτισε στην 5η θέση της Bundesliga αυτή τη σεζόν και λίγοι θα της έδιναν πολλές ελπίδες να φτάσει στον πρώτο της τελικό Champions League από το 2013, όταν ηττήθηκε ξανά στο ίδιο γήπεδο με 2-1 απ’ την Μπάγερν Μονάχου.

Παρόλα αυτά, η ομάδα του Τέρζιτς κατέπληξε την Ατλέτικο Μαδρίτης σε ένα προημιτελικό θρίλερ και στη συνέχεια έδωσε ένα masterclass τακτικής καθώς κέρδισε την Παρί Σεν Ζερμέν με 1-0 και στα δύο σκέλη του ημιτελικού.

«Η Ρεάλ είναι φαβορί, αλλά δεν ήμασταν φαβορί ούτε απέναντι στην Ατλέτικο ούτε απέναντι στην Παρί», είπε ο Τέρζιτς. «Αν είμαστε γενναίοι και δεν παρουσιαστούμε εδώ, απλώς για να δούμε… τη Ρεάλ να κερδίζει το επόμενο τρόπαιό της, τότε θα έχουμε μια ευκαιρία.

Είμαστε η ομάδα με τα περισσότερα clean sheets (σ.σ. αγώνες με μηδενικό παθητικό) στη διοργάνωση αυτή τη σεζόν», δήλωσε ο τεχνικός των Βεστφαλών, που βρίσκονται στην κορυφή των στατιστικών σε τάκλιν, απομακρύνσεις και ανακτήσεις της μπάλας.

«Πρέπει να κρατήσουμε τον αντίπαλο όσο το δυνατόν πιο μακριά από την εστία μας Δεν ήμασταν στο υψηλότερο επίπεδο όταν δεχθήκαμε γκολ τον Σεπτέμβριο, αλλά είμαστε μια εντελώς διαφορετική ομάδα τώρα και έχουμε δείξει ότι είμαστε έτοιμοι να ανταγωνιστούμε για το τρόπαιο».

Μία από τις πολλές απειλές για τη Ντόρτμουντ θα είναι ένα δικό της «παιδί», ο Τζουντ Μπέλινγχαμ που έφυγε από τον σύλλογο για τη Ρεάλ Μαδρίτης το περασμένο καλοκαίρι κι έχει ήδη κάνει μία μαγική σεζόν.

«Λίγοι παίκτες είχαν επαφές αυτές τις μέρες με τον Τζουντ. Όλοι είναι συγκεντρωμένοι στο καθήκον τους» τόνισε ο μέσος της Ντόρτμουντ, Γιούλιαν Μπραντ, ο οποίος κάθισε κάθεται στο πλευρό του Νίκο Σλότερμπεκ, στη συνέντευξη Τύπου.

Ο τελικός του Σαββάτου (1/6), θα είναι ο 300ος ευρωπαϊκός αγώνας της Ντόρτμουντ και το τελευταίο παιχνίδι με την κίτρινη φανέλα για τον σπουδαίο Μάρκο Ρόις, ενώ ο Γερμανός μέσος της Ρεάλ, Τόνι Κρόος, προετοιμάζεται επίσης για τον τελευταίο του αγώνα του με τη «βασίλισσα» πριν «κρεμάσει» τα παπούτσια του μετά το EURO 2024.

«Είναι τιμή μου που έχω παίξει και με τους δύο. Ο Τόνι είναι ένα απόλυτο είδωλο κι ένας εντυπωσιακός τύπος που έχει κερδίσει τα πάντα. Ο Μάρκο είναι επίσης ένας από τους λόγους για τους οποίους παίζω στην Ντόρτμουντ. Ήταν ένα είδωλο για μένα ως παιδί κι ως έφηβος. Είναι ακόμα πολύ διασκεδαστικό να προπονούμαι και να παίζω μαζί του».

Απ’ την πλευρά του ο Σλότεμπεκ εστίασε στη δουλειά που έχει μπροστά του. «Κρατήσαμε δύο φορές το μηδέν απέναντι στην Παρί. Αυτό δεν είναι… εύκολο. Τώρα ξέρουμε όμως ότι μπορούμε να νικήσουμε οποιονδήποτε αντίπαλο στον κόσμο».

Spread the love