Αντσελότι: «Ο πιο σημαντικός, αλλά και ο πιο επικίνδυνος αγώνας, έχει κάτι ιδιαίτερο η Ρεάλ»

  • 31 Μαΐου, 2024
Αντσελότι: «Ο πιο σημαντικός, αλλά και ο πιο επικίνδυνος αγώνας, έχει κάτι ιδιαίτερο η Ρεάλ»

«Ένας τελικός είναι ο πιο σημαντικός αγώνας, αλλά και ο πιο επικίνδυνος», είπε ο Κάρλο Αντσελότι μιλώντας σήμερα (31/5) στους δημοσιογράφους ενόψει του αυριανού (1/6) τελικού στο Champions League, στο Γουέμπλεϊ, απέναντι στην Ντόρτμουντ, ενώ επιβεβαίωσε ότι στην εστία της Ρεάλ Μαδρίτης θα βρίσκεται ο Τιμπό Κουρτουά.

 Ο Κάρλο Αντσελότι μαζί με τον Λούκα Μόντριτς και τον Νάτσο ξεκίνησαν (18:30) τη συνέντευξη Τύπου απαντώντας σε ερωτήσεις που έκαναν οι δημοσιογράφοι και στους τρεις. 

 Όλη η συνέντευξη Τύπου του Ιταλού προπονητή και των δύο παικτών της Ρεάλ Μαδρίτης, ερώτηση προς ερώτηση: 

 Πώς είναι η ομάδα;
 Αντσελότι: «Είχαμε χρόνο να προετοιμαστούμε για το παιχνίδι και βλέπω μία συγκεντρωμένη ομάδα με αυτοπεποίθηση για να αντιμετωπίσουμε το πιο σημαντικό παιχνίδι της σεζόν. Πολύς σεβασμός για τον αντίπαλο και ελπίζω να πάνε όλα καλά.»
 Νάτσο: «Μέγιστη εμπιστοσύνη στην ομάδα, ενθουσιασμός και επιθυμία. Μέγιστος σεβασμός για τον αντίπαλο, αλλά ας πάμε για αυτή την διοργάνωση, που είναι τόσο ιδιαίτερη για εμάς.»
 Μόντριτς: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε εδώ, με πολλή αυτοπεποίθηση για να αντιμετωπίσουμε το πιο σημαντικό παιχνίδι της χρονιάς. Ελπίζω να τα πάμε καλά».

 Η πιθανότητα …ισοφάρισης του Χέντο στα ευρωπαϊκά κύπελλα;
 Νάτσο: «Πριν από χρόνια ήταν δύσκολο να το σκεφτώ αυτό και τώρα, είμαστε μόλις ένα βήμα μακριά. Είναι συναρπαστικό να είσαι μέλος μιας τόσο μικρής ομάδας παικτών με έξι Champions League και θα ήταν τεράστια χαρά, αλλά ας σκεφτούμε για το παιχνίδι, συλλογικά».
 Μόντριτς: «Αδιανόητο. Απολαμβάνουμε αυτή τη στιγμή, χαρούμενοι και με φιλοδοξίες. Έχουμε ένα ακόμη μικρό βήμα και πρέπει να το κάνουμε ως ομάδα. Το να έχουμε έξι Champions League θα ήταν εντυπωσιακό.»

 Πώς είναι η ψυχολογική κατάσταση; Και τι φάνηκαν στα λόγια του Ροντρίγκο;
 Αντσελότι: «Χαίρομαι που βρίσκομαι εδώ. Δεν είναι η πρώτη φορά και ελπίζω να μην είναι ούτε η τελευταία. Απολαύσαμε τον αγώνα, αυτό είναι το μόνο που έχω να πω. Τώρα, μέγιστη εμπιστοσύνη στους παίκτες, που θα δώσουν τα πάντα, όπως ο Ροντρίγκο, που ήταν, είναι και θα είναι σημαντικός.
 
 Θα ξεκινήσει αύριο ο Κουρτουά;
 Αντσελότι: «Ο Λούνιν είχε γρίπη και θα ταξιδέψει αύριο. Είναι καλά. Αλλά αύριο θα πάει στον πάγκο, θα παίξει ο Κουρτουά».

 Είναι η πιο ήρεμη τελευταία εβδομάδα του Champions League εδώ και πολύ καιρό;
 Νάτσο: «Σχετικά με ποιον; Γιατί θα παίξουμε σε έναν τελικό και είμαστε πιο νευρικοί από ποτέ, φυσικά, αν και φτάνουμε με αυτοπεποίθηση. Ίσως θα είναι μια ήσυχη εβδομάδα για τον κόσμο αλλά όχι για εμάς. Είναι ιδιαίτερο και αυτό το κάνει ανήσυχο».
 Μόντριτς: «Δεν είναι και ό,τι πιο ήρεμο, είμαι σίγουρος. Όλοι μας θεωρούν φαβορί, αλλά δεν είναι έτσι, βλέπω ένα 50-5%. Η Ντόρτμουντ είναι μια σπουδαία ομάδα, που έκανε μια υπέροχη σεζόν στο Champions League και θα το έβαλε δύσκολο.»

 Αύριο, η ομιλία, θα είναι περισσότερο  λογική ή συναισθηματική;
 Αντσελότι: «Προτεραιότητα είναι να μεταδώσουμε ξεκάθαρες ιδέες στους παίκτες. Να είμαστε όσο πιο άμεσοι γίνεται γιατί όσο περισσότερο, τόσο λιγότερα νεύρα θα έχει η ομάδα. Θα πάω στην τακτική. Τα συναισθήματα έρχονται αργότερα και ο καθένας τα χειρίζεται ανάλογα με το Τα αρνητικά συναισθήματα θα έρθουν πριν από το παιχνίδι, αλλά ο φόβος είναι ένα σημαντικό μέρος για να κάνουμε τα πράγματα καλά, πρέπει να γνωρίζουμε ότι η ποιότητα και η συλλογική θυσία θα είναι τα κλειδιά.»

 Ο Αντσελότι είπε ότι αν η Ρεάλ  Μαδρίτης έχανε 0-1 στο 85ο λεπτό, θα έλεγε «ηρεμία»… Τι πιστεύετε;
 Nάτσο: «Λοιπόν, προτιμάμε να κερδίζουμε! Αν και μπορεί να φαίνεται ότι όχι, υποφέρουμε και στο γήπεδο. Το μυαλό μας είναι να παίξουμε ένα καλό παιχνίδι, χωρίς να κοιτάμε αποτελέσματα, γνωρίζοντας ότι θα πρέπει να ανταγωνιστούμε έναν πολύ δυνατό αντίπαλος.»
 Μόντριτς: «Φυσικά και προτιμάμε να είμαστε μπροστά στο σκορ! Αλλά έχουμε δείξει ότι όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά, συνεχίζουμε να παλεύουμε, μέχρι το τέλος. Ότι βρίσκουμε τρόπους να αλλάξουμε τα παιχνίδια. Πάντα με αγώνα και δέσμευση.»

 Αυτός θα είναι ο όγδοος τελικός του Champions League, αλλά ο πρώτος της Ρεάλ Μαδρίτης στο Γουέμπλεϊ. Τι το ιδιαίτερο έχει;
 Αντσελότι: «Δύο λόγοι. Ο πρώτος, ότι θα παίξουμε αυτό το ματς, το πιο σημαντικό ολόκληρης της σεζόν και, επιπλέον, να το κάνουμε σε ένα ιστορικό πλαίσιο. Είμαστε χαρούμενοι και ελπίζουμε να δείξουμε την καλύτερή μας πλευρά αύριο.»

 Μόντριτς, έχεις ζήσει στο Λονδίνο… Πόσο σημαντικό είναι στη ζωή σου;
 Μόντριτς: «Είναι πάντα ξεχωριστό να επιστρέφεις στο Λονδίνο και να πατάς στο Γουέμπλεϊ, ένα υπέροχο γήπεδο. Με την επιθυμία να παίξεις το παιχνίδι. Και αυτό είναι όλο.»

 Τι σημαίνει να είσαι βασικός σε έναν τελικό Champions League;
 Νάτσο: «Ιδιαίτερο, συναρπαστικό, συναρπαστικό. Το καλύτερο πράγμα που μπορεί να συμβεί σε έναν ποδοσφαιριστή και ακόμη περισσότερο από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Λόγω του τι σημαίνει αυτή η διοργάνωση για αυτόν τον σύλλογο και για έναν παίκτη νέων. Πολύ, πολύ ενθουσιασμένος.»

 Ο χαρακτήρας της Ρεάλ Μαδρίτης στα τελευταία λεπτά… από πού προκύπτει;
 Αντσελότι: «Μια περίπλοκη ερώτηση. Εξαρτάται. Αλλά υπάρχει κάτι ιδιαίτερο σε αυτόν τον σύλλογο, τόσες φορές δεν μπορεί να είναι τυχαίο. Ίσως η ιστορία, η παράδοση, η ποιότητα… Δεν ξέρω, αλλά έχει συμβεί πολλές φορές και αυτό σημαίνει ότι δεν είναι τυχαίο».

 Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στον Αντσελότι του σήμερα και πριν από δέκα χρόνια;
 Αντσελότι: «Είμαι δέκα χρόνια μεγαλύτερος! (Γέλια) Αλλά αισθάνομαι ακόμα νέος, είναι αλήθεια. Η πρώτη φορά που ήμουν σε τελικό Champions League ήταν πριν από δέκα χρόνια και έχω μάθει πολλά σε αυτόν. Αυτή η γενιά είναι ικανή να κάνει σπουδαία πράγματα… και έχει ακόμα παίκτες που ήταν εκεί πριν από δέκα χρόνια Είναι απίστευτο, αν το σκεφτείς.»

 Αυτό που θα συμβεί αύριο αλλάζει μια ολόκληρη σεζόν;
 Αντσελότι: «Η εμμονή μας είναι να αγωνιζόμαστε, να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό σε κάθε παιχνίδι. Μερικές φορές τα πράγματα δεν πάνε όπως τα ήθελες… αλλά προφανώς η κατάκτηση του Champions League είναι κάτι πολύ σημαντικό. Η σεζόν ήταν ήδη πολύ επιτυχημένη, ό,τι κι αν γίνει αύριο.»

 Πώς έχεις διατηρήσει το επίπεδό μετά την αποχώρηση του Μπενζεμά;
 Αντσελότι: «Είναι θέμα νοοτροπίας και πνεύματος. Έχουμε περάσει στιγμές στις οποίες οι παίκτες μπόρεσαν να επιδείξουν, να κάνουν ένα βήμα μπροστά. Βλέπουμε ευκαιρίες σε αυτές τις στιγμές.»

 Ο Καρβαχάλ είπε ότι βλέπει «τρόμο» στους αντιπάλους όταν παίζουν με τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Champions League.
 Νάτσο: «Όλοι το σκέφτονται και οι αριθμοί το λένε. Νιώθουμε τον ύμνο του Champions League ως κάτι πολύ φιλικό, γιατί πάντα μας πήγαινε καλά, αλλά είναι και τεράστια ευθύνη.»
 Αντσελότι: «Ένας τελικός είναι ο πιο σημαντικός αγώνας, αλλά και ο πιο επικίνδυνος. Πρέπει να απολαμβάνεις πλήρως να είσαι εδώ και θα το κάνουμε, αλλά, μετά, θα υπάρχει η ανησυχία ότι κάτι μπορεί να πάει στραβά. Νιώθεις ότι η κατάκτηση ενός Champions League είναι πολύ κοντά και φοβάσαι ότι θα σου ξεφύγει. Ο καθένας μας το ζει και το διαχειρίζεται με τον δικό του τρόπο. Πρέπει να τα κάνεις όλα πολύ καλά, χωρίς να τα παρατάς και να έχεις λίγη τύχη. Όταν φτάνεις σε έναν τελικό, νιώθεις την επιτυχία πολύ κοντά και αρχίζει η ανησυχία. Απόψε, αύριο πρωί, απόγευμα… πολλή ανησυχία και φόβος. Αλλά όταν περνάς αυτόν τον φόβο, αν κερδίσεις, είσαι τόσο πιο χαρούμενος που το έκανες».
 Μόντριτς: «Τέλειο, τίποτα να προσθέσω (γέλια)».

Spread the love