Συγχαρητήρια από τη FIFA προς την ΕΠΟ για τη διαχείριση των οικονομικών της

  • By stavros
  • 13 Σεπτεμβρίου, 2023
Συγχαρητήρια από τη FIFA προς την ΕΠΟ για τη διαχείριση των οικονομικών της

Συγχαρητήρια προς την ΕΠΟ για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται τα οικονομικά της έστειλε η FIFA μέσω επιστολής που υπογράφει η επικεφαλής του προγράμματος οικονομικής διακυβέρνησης, Μεριέμ Ατούκ, επισημαίνοντας την ανάγκη για συνέχιση της ίδιας πολιτικής.

Αναλυτικά όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία:

«Τα εύσημα αποδίδει η FIFA στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία για την οικονομική της διαχείριση. Αυτό προέκυψε από τον οικονομικό έλεγχο που διενήργησαν οι ελεγκτές της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου και συγκεκριμένα το Τμήμα Ομοσπονδιών Μελών της FIFΑ.

Σε επιστολή που απέστειλε η επικεφαλής του Προγράμματος Οικονομικής Διακυβέρνησης Meryem Atouk, συγχαίρει την ΕΠΟ για την οικονομική της διακυβέρνηση και ενθαρρύνει για τη συνέχιση της ίδιας οικονομικής πολιτικής.

Τα αποτελέσματα του ελέγχου της FIFA και η επιβράβευση της Ομοσπονδίας αποτελούν τη σημαντικότερη δικαίωση της διοίκησης για την οικονομική πολιτική που ακολουθεί. Ταυτόχρονα αποτελούν και απάντηση στις αβάσιμες κατηγορίες που κατά καιρούς εκτοξεύονται κατά της ΕΠΟ για την οικονομική της διαχείριση.

Σημειώνεται ότι στους αμέσως προηγούμενους ελέγχους των ίδιων ελεγκτών, το 2020 είχαν προκύψει 28 παρατηρήσεις και ισχυρές συστάσεις πλήρους αναδιάρθρωσης της οικονομικής διακυβέρνησης, το 2021 μόλις μία παρατήρηση, ενώ το 2022 δεν υπήρξε κανένα εύρημα.

Ακολουθεί η μετάφραση και η πρωτότυπη επιστολή της Meryem Atouk: “Η διοίκηση της FIFΑ θέλει να σας συγχαρεί για τα καλά αποτελέσματα κατά τη διάρκεια του Κεντρικού Ελέγχου καθώς ουδέν εύρημα βρέθηκε από τους ελεγκτές. Πραγματικά εκτιμούμε την προσπάθειά σας και σας προτρέπουμε να συνεχίσετε να υιοθετείτε ορθές πρακτικές”».

 

 

Spread the love