Serie A: «Εκτέλεσε» από τη λευκή βούλα τη Μίλαν η Ουντινέζε, «Επαγγελματική» νίκη η Νάπολι

  • By stavros
  • 5 Νοεμβρίου, 2023
Serie A: «Εκτέλεσε» από τη λευκή βούλα τη Μίλαν η Ουντινέζε, «Επαγγελματική» νίκη η Νάπολι

Μία επονείδιστη ήττα, με 1-0, από την Ουντινέζε υπέστη η Μίλαν στο Σαν Σίρο, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Serie A. Αφού κινδύνευσε πρώτα να χάσει ένα δικό της ματς στη Νάπολι (2-2) και με τις αντιδράσεις των παικτών (σ.σ. των Ολιβιέ Ζιρού και Ράφα Λεάο), κατά του τεχνικού Στέφανο Πιόλι να έχουν δημιουργήσει αρνητικό κλίμα στ’ αποδυτήρια, η γκέλα δεν απεφεύχθη για τους «ροσονέρι» το βράδυ του Σαββάτου (4/11). Ήρθαν να προστεθούν και οι σημαντικές απουσίες (Πούλισικ, Καλουλού, Πελεγκρίνο, Κιάερ, Τσουκουέζε, Σπορτιέλο, Μπενασέρ) για να συνεχίσουν με απογοητευτικές εμφανίσεις οι «ροσονέρι».

Ο Αργεντινός επιθετικός, Ρομπέρτο Περέιρα, ευστόχησε από τη λευκή βούλα στο 63ο λεπτό, σημειώνοντας το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης, χαρίζοντας τεράστια νίκη στην Ουντινέζε, η οποία ήταν και η πρώτη της στη Serie A την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Μάλιστα, η Ουντινέζε έμεινε αήττητη για 5ο σερί ματς, καθώς μετρούσαν τέσσερις διαδοχικές ισοπαλίες.

Οι γηπεδούχοι έκαναν προσπάθεια να ισοφαρίσουν στο τέλος, είχαν σωρεία χαμένων ευκαιριών, με τον Σιλβέστρι να κρατάει τη νίκη για τους φιλοξενούμενους.

Η Μίλαν έμεινε με 22 βαθμούς σε 11 αγώνες, έναν λιγότερο από τη 2η Γιουβέντους που όμως έχει και ματς λιγότερο, ενώ στο +6 από τη Μίλαν βρίσκεται η πρωτοπόρος Ίντερ. Στον αντίποδα, η Ουντινέζε πήρε βαθμολογική ανάσα φτάνοντας τους 10 βαθμούς.

Σε ένα ματς στο οποίο κυριάρχησε απόλυτα, η Νάπολι επικράτησε 2-0 στο Σαλέρνο της ουραγού Σαλερνιτάνα, για την 11η αγωνιστική του ιταλικού πρωταθλήματος, και ανέβηκε προσωρινά στην τέταρτη θέση της κατάταξης, εν αναμονή του αγώνα της Αταλάντα με την Ιντερ.

Οι «παρτενοπέι» προηγήθηκαν νωρίς (13΄) με τον Ρασπαντόρι και έχασαν σωρεία ευκαιριών, πριν «σφραγίσει» το αποτέλεσμα ο Ελμάς στο 82΄. Οι περσινοί πρωταθλητές επικεντρώνονται πλέον στο ματς της Τετάρτης (8/11) με την Ουνιόν Βερολίνου στο ««Ντιέγκο Μαραντόνα», όπου μπορούν να «καπαρώσουν» ουσιαστικά την πρόκριση στους «16» του Champions League.

Σημαντική εκτός έδρας νίκη σημείωσε η Ίντερ που επικράτησε 2-1 της Αταλάντα στο «Gewiss Stadium» του Μπέργκαμο για την 11η αγωνιστική της Serie A κι ανεξάρτητα από τι θα κάνουν στη συνέχεια του προγράμματος οι διώκτες της, η ομάδα του Σιμόνε Ιντσάγκι θα παραμείνει μόνη στο «ρετιρέ» της βαθμολογίας.

Οι «νερατζούρι» προηγήθηκαν με 2-0 χάρη στα τέρματα των Τσαλχάνογλου (40΄ πεν.) και Λαουτάρο Μαρτίνες (57΄). Το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι, που ολοκλήρωσαν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Τολόι στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, ήταν να μειώσουν με τον Σκαμάκα στο 61΄.

Τα αποτελέσματα, οι σκόρερ της 11ης αγωνιστικής και η βαθμολογία:

Μπολόνια-Λάτσιο           1-0
(46΄ Φέργκιουσον)

Σαλερνιτάνα-Νάπολι        0-2
(13΄ Ρασπαντόρι, 82΄ Ελμάς)

Αταλάντα-Ίντερ            1-2
(61΄ Σκαμάκα – 40΄ πεν. Τσαλχάνογλου, 57΄ Λαουτάρο Μαρτίνες)

Μίλαν-Ουντινέζε           0-1
(63΄ πεν. Περέιρα)

Βερόνα-Μόντσα            5/11
Κάλιαρι-Τζένοα           5/11
Ρόμα-Λέτσε               5/11
Φιορεντίνα-Γιουβέντους   5/11
Φροζινόνε-Έμπολι         6/11
Τορίνο-Σασουόλο          6/11

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 10 αγώνες)
Ίντερ         28 -11αγ.
Γιουβέντους   23
Μίλαν         22 -11αγ.
Νάπολι        21 -11αγ.
Αταλάντα      19 -11αγ.
Μπολόνια      18 -11αγ.
Φιορεντίνα    17
Λάτσιο        16 -11αγ.
Ρόμα          14
Μόντσα        13
Λέτσε         13
Φροζινόνε     12
Τορίνο        12
Τζένοα        11
Σασουόλο      11
Ουντινέζε     10 -11αγ.
Βερόνα         8
Έμπολι         7
Κάλιαρι        6
Σαλερνιτάνα    4 -11αγ.

 

 

 

Spread the love