Πώς η UEFA καταλήγει στην «Αγιά Σοφιά» για τον τελικό του Europa Conference League του 2024

  • By stavros
  • 11 Μαΐου, 2022
  • 0
  • 16 Views
Πώς η UEFA καταλήγει στην «Αγιά Σοφιά» για τον τελικό του Europa Conference League του 2024

Η αναλυτική παρουσίαση της «Αγιάς Σοφιάς» από την ΠΑΕ ΑΕΚ στους ανθρώπους της UEFA, φαίνεται πως συνετέλεσε αποφασιστικά στην επιλογή του νέου γηπέδου της ΑΕΚ ως έδρα του τελικού του Conference League 2024. Οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι η ευρωπαϊκή ομοσπονδία έχει λάβει την απόφασή της, η οποία όμως δεν θα ανακοινωθεί σήμερα, μαζί με την έδρα του 2023, αλλά αργότερα στη διάρκεια του μήνα. Πιθανώς μετά τον τελικό των Τιράνων (25/5, Ρόμα-Φέγενορντ).

Η ΕΠΟ είχε καταθέσει την υποψηφιότητα του γηπέδου της Νέας Φιλαδέλφειας και για το 2023, όμως η UEFA επέλεξε την Πράγα, κάτι που θα ανακοινωθεί επίσημα μέσα στην ημέρα. 

Ωστόσο, οι άνθρωποι της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας είχαν στα χέρια τους τα άκρως εγκωμιαστικά σχόλια από την παρουσίαση της «Αγιάς Σοφιάς» τον Μάρτιο και γι΄αυτό -όπως όλα δείχνουν- θα εμπιστευτούν ένα γήπεδο η κατασκευή του οποίου δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί. 

Η παρουσίαση που έγινε στις 31 Μαρτίου ξεκίνησε με το intro-video, που συνδύασε την πρώτη παρουσίαση στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση με τη σημερινή εικόνα του έργου. Στη συνέχεια η UEFA ήρθε για πρώτη φορά σε πλήρη γνώση των αναλυτικών στοιχείων, της ταυτότητας και των αριθμών του νέου γηπέδου της Ένωσης, ενώ απαντήθηκαν όλα τα ερωτήματα που έχουν να κάνουν με την προσβασιμότητα, την ασφάλεια, θέματα security, ticketing, media, τηλεοπτικής κάλυψης, τους εσωτερικούς χώρους, VIP και hospitality, ΑΜΕΑ, τεχνικά ζητήματα, φωτισμός. Ξεχωριστή παρουσίαση έγινε για τις τεχνικές προδιαγραφές και τον τρόπο κατασκευής του χλοοτάπητα. 

Έτσι, οι άνθρωποι της UEFA είχαν στα χέρια τους έναν πλήρη φάκελο με όλες τις λεπτομέρειες, όλες τις προδιαγραφές αλλά και την αναλυτική περιγραφή των δυνατοτήτων του νέου γηπέδου. Παράλληλα, όμως, έκαναν ουσιαστικά μια διαδικτυακή επιθεώρηση στην παρουσίαση της 31ης Μαρτίου. Η έκθεσή τους, όπως φαίνεται, συνετέλεσε στην ανάθεση του τελικού στη χώρα μας και στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ, ακριβώς στην επέτειο 100 χρόνων από την ίδρυσή της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ