«Πόλεμος» ανακοινώσεων Παναθηναϊκου – ΑΕΚ

  • By stavros
  • 11 Απριλίου, 2023
«Πόλεμος» ανακοινώσεων Παναθηναϊκου - ΑΕΚ

«Πόλεμος» ανακοινώσεων ξέσπασε με αφορμή τις καταγγελίες για τους Πολωνούς διαιτητές που είχαν αρχικά οριστεί στο αγώνα ανάμεσα στον ΑΕΚ και τον Άρη για την 4η αγωνιστική των Play Off της Super League.

Με επιστολή προς τη Λίγκα ο Παναθηναϊκός ζητάει εξηγήσεις απ’ την ΚΕΔ για τους Πολωνούς διαιτητές

Μία μέρα μετά την πολύκροτη υπόθεση και τις φερόμενες καταγγελίες σε βάρος των διεθνών Πολωνών διαιτητών (Ρατσκόφσκι, Σιέτζκα, Κούπσικ και Γιάκουμπικ) που είχαν οριστεί αρχικά για να διευθύνουν τον αγώνα ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Άρη κι αντικαταστάθηκαν εντέλει απ’ τον αρχιδιαιτητή Στιβ Μπένετ, ο Παναθηναϊκός έστειλε επιστολή προς τη Super League, στην οποία ζητάει να απαιτήσει ο συνεταιρισμός εξηγήσεις απ’ την ΚΕΔ για την απόφασή της.

Οι «πράσινοι» κάνουν λόγο για «ζήτημα παράβασης καθήκοντος» απ’ την πλευρά του αρχιδιαιτητή, σκανδαλώδη απόφαση και θέτει μία σειρά ερωτημάτων προς τους κ.κ. Μπένετ και Μπαλτάκο, ζητώντας απ’ τη Λίγκα να κινηθεί για να λάβει τις αντίστοιχες απαντήσεις.

Αναλυτικά η επιστολή της ΠΑΕ Παναθηναϊκός προς τη Super League:
«Αξιότιμοι κύριοι
Την 9-4-2022 διεξήχθη στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής των play off της Super League ο αγώνας μεταξύ της ΑΕΚ και του Άρη, ο οποίος έληξε με σκορ 3-1.
Για τον αγώνα αυτόν η ΚΕΔ είχε ορίσει τους Πολωνούς διαιτητές Πάβελ Ρατσκόφσκι, Ράντοσλαβ Σιέτζκα, Άνταμ Κούπσικ και Κριστόφ Γιάκουμπικ οι οποίοι αφίχθησαν στην Αθήνα το βράδυ της 8-4-2022.
Πλην όμως, 2,5 ώρες πριν τον αγώνα, στις 3:19 της 9-4-2022 η ΚΕΔ/ΕΠΟ προέβη στην κάτωθι ανακοίνωση:
«Από την ΚΕΔ/ΕΠΟ ανακοινώνονται τα εξής: Κατόπιν κοινού αιτήματος μέσω επιστολών που εστάλησαν από τις ΠΑΕ ΑΕΚ και Άρης σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται σε επεισόδιο των αξιωματούχων διαιτησίας του σημερινού αγώνα ΑΕΚ-Αρης, η ΚΕΔ/ΕΠΟ είναι υποχρεωμένη να προχωρήσει σε αντικατάσταση τους με Έλληνες διαιτητές ως ακολούθως.
ΔIAITHTHΣ: ΔIAMANTOΠOYΛOΣ APIΣTOTEΛHΣ EΠΣ APKAΔIAΣ
1OΣ BOHΘOΣ: MΠOYΞMΠAOYM PAIXAPNT EΠΣ AN.ATTIKHΣ
2OΣ BOHΘOΣ: TPYΦΩN ΠETPOΠOYΛOΣ
4OΣ ΔIAITHTHΣ: BEPΓETHΣ XPHΣTOΣ EΠΣ APKAΔIAΣ
VAR: EYAΓΓEΛOY AΓΓEΛOΣ EΠΣ AΘHNΩN
AVAR:ΦΩTOΠOYΛOΣ ANTPEAΣ EΠΣ AΘHNΩN».
Τίθεται ήδη από το περιεχόμενο της ανακοίνωσης, ζήτημα παράβασης καθήκοντος στην οποία προέβη η ΚΕΔ/ΕΠΟ και ο επικεφαλής της κ.Μπένετ, προβαίνοντας σε αντικατάσταση διαιτητών α) κατόπιν κοινού αιτήματος των δύο διαγωνιζόμενων ομάδων και β) βάσει δημοσιευμάτων! Οι αποφάσεις της ΚΕΔ ως σήμερα δεν μας είχαν εντυπωσιάσει με την διαφάνεια και την αξιοπιστία τους αλλά με το να αντικαθιστά διαιτητές με γνώμονα δημοσιεύματα, η ΚΕΔ ομολογουμένως ξεπέρασε και τον εαυτό της! Εξίσου σκανδαλώδες είναι και το γεγονός ότι η απόφαση της ΚΕΔ ελήφθη κατόπιν κοινού αιτήματος των διαγωνιζόμενων ομάδων! Από πότε οι διαγωνιζόμενες ομάδες δικαιούνται να διαμορφώνουν την απόφαση για τον διαιτητή τους; Το πόσο βάναυσα πλήττει τον υγιή ανταγωνισμό και τις υπόλοιπες ομάδες μία τέτοια πρακτική, φρονούμε πως δεν χρειάζεται να αναλυθεί!
Η αντικατάσταση των Πολωνών διαιτητών προκλήθηκε από δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία οι ανωτέρω κατά την πτήση τους προς την Αθήνα ήταν μεθυσμένοι και δημιούργησαν επεισόδιο με συνεπιβάτη τους. Για την ως άνω πρωτοφανή αντικατάσταση των διαιτητών στην οποία προέβη η ΚΕΔ/ΕΠΟ στην πλέον κρίσιμη καμπή των φετινών play off ο επικεφαλής της ΚΕΔ κ.Μπένετ οφείλει να απαντήσει στα κάτωθι ερωτήματα:
1) Αναφορικά με τους νομίμως ορισθέντες Πολωνούς διαιτητές από ποιον, πότε και με ποιον τρόπο ενημερώθηκε για το φερόμενο επεισόδιο με συνεπιβάτη τους στην πτήση προς Αθήνα;
2) Ζήτησε ενημέρωσή του από κάποιον αρμόδιο φορέα (Αστυνομία, Διοίκηση Αεροδρομίου, αεροπορική εταιρεία κλπ) αναφορικά με το συμβάν;
3) Επικοινώνησε και πότε με τους Πολωνούς διαιτητές για να λάβει ενημέρωση και από αυτούς;
4) Συναντήθηκε με τους Πολωνούς διαιτητές και σε καταφατική περίπτωση πότε και ποιο ήταν το περιεχόμενο της συνάντησής τους; Γιατί οι εξηγήσεις των διαιτητών κρίθηκαν ανεπαρκείς; Οι διαιτητές υποβλήθηκαν σε αλκοτέστ;
5) Ισχύει ο ισχυρισμός του διαιτητή κ.Πάβελ Ρατσκόφσκι ότι ο κ.Μπένετ μετέβη στο ξενοδοχείο για να του ανακοινώσει ότι δεν θα διαιτητεύσει τον αγώνα;
6) Με βάση ποιο κανονιστικό πλαίσιο έκρινε ότι τα σχετικά δημοσιεύματα επαρκούν για να προβεί σε αντικατάσταση των διαιτητών;
Επίσης για λόγους διαφάνειας και νομιμότητας ο κ.Μπένετ οφείλει να αποστείλει στη Superleague για να τεθούν υπόψη των ομάδων όλα τα έγγραφα (επιστολές, αναφορές, αλληλογραφία) που αφορούν στη συγκεκριμένη υπόθεση.
Ο δε κ.Μπαλτάκος οφείλει ομοίως να απαντήσεις από ποιον, πότε και με ποιον τρόπο ενημερώθηκε για το φερόμενο επεισόδιο και σε ποιες ενέργειες προέβη σχετικά.
Πλέον οι μάσκες έχουν πέσει και έχει καταστεί φανερό ποιοι επιθυμούν να μη διαιτητεύουν τους κρίσιμους αγώνες του Πρωταθλήματος ξένοι διαιτητές αλλά να γυρίσουμε σε διαιτησίες σαν τη χθεσινή του κ.Διαμαντόπουλου που αλλοιώνουν βάναυσα το Πρωτάθλημα.
Σε αυτές τις προσπάθειες αλλοίωσης του Πρωταθλήματος οι υγιείς ομάδες οφείλουν να αντιδράσουν και να δώσουν στον κάθε κ.Μπένετ και στον κάθε κ.Μπαλτάκο να καταλάβουν ότι οι εποχές που η ΕΠΟ λειτουργούσε ως εντολοδόχος συγκεκριμένων συμφερόντων και ομάδων έχουν περάσει.
Η ΕΠΟ θα διασφαλίζει τα συμφέροντα του Ελληνικού Ποδοσφαίρου και μόνο, αλλιώς οι διοικούντες αυτήν θα βρεθούν σπίτια τους, αφού πρώτα περάσουν από την Εισαγγελία για να δώσουν εξηγήσεις για τα πεπραγμένα τους.
Για τον λόγο αυτό ζητούμε με απόφαση του Συνεταιρισμού να σταλεί επιστολή προς τους κκ Μπένετ και Μπαλτάκο προκειμένου να απαντήσουν στα ανωτέρω ερωτήματα εντός τριών εργασίμων ημερών, επιφυλασσόμενοι (είτε ως Συνεταιρισμός ή και ως θιγόμενες ομάδες) για τις νόμιμες ενέργειές μας σε περίπτωση που οι εξηγήσεις τους κριθούν ανεπαρκείς και στοιχειοθετηθεί παράβαση των καθηκόντων τους».

ΠΑΕ ΑΕΚ: «Είστε διπρόσωποι»

Δριμεία επίθεση στον Παναθηναϊκό εξαπέλυσε η ΑΕΚ, με αφορμή όλα όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες ημέρες και ειδικότερα με την υπόθεση των Πολωνών διαιτητών.

Μετά την ανακοίνωση που εξέδωσαν οι «πράσινοι», η ΠΑΕ ΑΕΚ τοποθετήθηκε με επιθετικό τρόπο και ακραίους χαρακτηρισμούς για τον Παναθηναϊκό, στον οποίο καταλογίζει ότι έχει συμμαχήσει με τον Ολυμπιακό. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

«Tο ελληνικό ποδόσφαιρο έχει ανάγκη από ικανούς και ακέραιους ανθρώπους, σε όλα τα επίπεδα, σε όλες τις ομάδες. Έχει ανάγκη από πρόσωπα που τιμούν τα παντελόνια τους, που σέβονται το λόγο τους και τους εαυτούς τους.

Το πρώτο -και παντοτινό- μέλημα της ΑΕΚ ήταν και παραμένει να γίνουν τομές ώστε να ξεβρωμίσει ο τόπος από στημένους και υποκριτές, από ελεγχόμενες διοικητικές αρχές στην ΕΠΟ, από Γκιρτζίκηδες, Σαρρήδες και λοιπές γκρανκάσες.

Εμείς πρώτοι ταχθήκαμε υπέρ της έλευσης ξένων διαιτητών, εμείς τολμήσαμε απέναντι στη σαπίλα και στη βαθιά ριζωμένη νοθεία του εγχώριου ποδοσφαίρου, ώστε όλοι να έχουν την ίδια αντιμετώπιση, να αγωνίζονται επί ίσοις όροις για τον τίτλο.

Ναι, λοιπόν, είναι απαίτησή μας να έχουμε καλούς ξένους διαιτητές, αλλά όχι και μεθυσμένους! Ο καθ’ όλα άξιος φέτος διεκδικητής του τίτλου Παναθηναϊκός, ωστόσο, ένας μεγάλος σύλλογος χαμένος στο πουθενά και για χρόνια κι εγκλωβισμένος σε ατελείωτες εσωτερικές ίντριγκες, σήμερα, αλήθεια, πόσο περήφανος μπορεί να νιώθει που ενστερνίζεται και ακολουθεί τις μεθόδους εκείνου που τον καταδίκασε σε μόνιμο ρόλο κομπάρσου;

Μην μας πουλάτε εσείς ηθικολογία, είναι τρομακτικά εξευτελιστικό το πόσο εύκολα ξεχνάτε: ότι σας έπαιζαν 100-0 όταν προσπαθούσατε να βρείτε το δίκιο σας με αστεία tweets και το γελοίο περιοδικό «Παράγκα και Όραμα», το οποίο εν τέλει σας οδήγησε σε ταπείνωση.

Ξεχνάτε ότι σας έκλεισαν μέσα σε ασανσέρ και σας απειλούσαν. Ξεχνάτε τα μπουγέλα και τα γιαούρτια που σας έριχναν σε ΔΣ της Σούπερ Λίγκας. Ξεχνάτε όλα όσα σας έκαναν, διότι το να αγαπηθείτε σήμερα με τον αιώνιο δεύτερο εαυτό σας, είναι και ο μοναδικός τρόπος για να σηκώσετε κεφάλι, προτού το σκύψετε ξανά ώστε να γίνει ο σβέρκος σας και πάλι ΚΟΚΚΙΝΟΣ.

Σε ποιους κουνάτε το δάχτυλο σήμερα; Σε εμάς που έχουμε πρωτοστατήσει ώστε κι εσείς να διεκδικείτε τον τίτλο;

Δυστυχώς, αποδεικνύεται ότι είστε υποτελείς, διπρόσωποι, είναι ξεκάθαρο ότι δεν έχετε μπέσα και ειλικρίνεια. Μην μας προκαλείτε περισσότερο, μην μας εγκαλείτε επειδή έχουμε συμβάλλει ώστε να είστε ισότιμοι διεκδικητές, αντί να μας λέτε ευχαριστώ γι’ αυτό.

Έχετε καθοδηγήσει ένα τσούρμο σφουγγοκωλάριους στον Τύπο προκειμένου να παπαγαλίζουν το παραμύθι σας, την ώρα που εσείς πουλάτε την ψυχή και τα ιδανικά σας στον Διάβολο για έναν τίτλο. Κι αν το επιθυμείτε, θα επανέλθουμε…».

ΠΑΕ Παναθηναϊκός: «Υπήρξε έντιμη ομάδα η ΑΕΚ»

Σύντομη και λιτή ήταν η απάντηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στην επίσημη κι άκρως επιθετική ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ προς τους «πράσινους», έπειτα απ’ την επιστολή του «τριφυλλιού» προς τη Super League, με την οποία ζητούσε απ’ τον συνεταιρισμό να απαιτήσει «απαντήσεις» απ’ την ΚΕΔ για την αντικατάσταση των Πολωνών διαιτητών του αγώνα ΑΕΚ-Άρης.

Αναλυτικά η επίσημη ανακοίνωση του Παναθηναϊκού:

«Σε απάντηση της σημερινής ανακοίνωσης της ΠΑΕ ΑΕΚ, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός τονίζει τα κάτωθι:

Η ΑΕΚ έχει υπάρξει έντιμη ομάδα, η οποία έχει ταλαιπωρηθεί από αδικίες. Όμως, σε ό,τι αφορά τη σημερινή της κατάσταση, όλοι γνωρίζουμε ποιος είναι ο καθένας και πώς λειτουργεί».