«Όχι» της αστυνομίας στην παρουσία κόσμου στον τελικό Κυπέλλου – Επιστολή της κυπριακής ομοσπονδίας για τον τελικό

  • By stavros
  • 17 Μαΐου, 2023
  • 53 Views
«Όχι» της αστυνομίας στην παρουσία κόσμου στον τελικό Κυπέλλου - Επιστολή της κυπριακής ομοσπονδίας για τον τελικό

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Βόλο η σύσκεψη ασφαλείας ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας μεταξύ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, ο οποίος είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί στις 24 Μαΐου (20:30) στο Πανθεσσαλικό. Στη διάρκειά της η αστυνομία απέρριψε κατηγορηματικά το αίτημα των ομάδων για παρουσία ενός περιορισμένου αριθμού φιλάθλων, ενώ αποφασίστηκε να δοθούν σε κάθε φιναλίστ από 20 ονομαστικές διαπιστεύσεις για τα μέλη των διοικήσεων και τα στελέχη των ΠΑΕ. Επίσης, ΕΛ.ΑΣ. και ΕΠΟ είπαν «όχι» στην παρουσία μαθητών στον τελικό, υποστηρίζοντας πως θα μπορούσε να δημιουργηθεί κενό ασφαλείας, λόγω των συνοδών.

Παρόντες από πλευράς ΠΑΕ ΑΕΚ ήταν ο διευθύνων σύμβουλος και Α΄ αντιπρόεδρος, Γιώργος Κοσμάς, ο υπεύθυνος ασφαλείας, Δημήτρης Παπαναγιώτου, και ο Αλέξης Παπαναστασίου από την διοργάνωση αγώνων της ΠΑΕ, ενώ από πλευράς ΠΑΟΚ ήταν ο αντιπρόεδρος Μάκης Γκαγκάτσης και οι υπεύθυνοι ασφαλείας της ΠΑΕ.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ για τη σύσκεψη ασφαλείας έχει ως εξής:

«Σύσκεψη για τον Τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet διεξήχθη σήμερα στο Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου. Η σύσκεψη έγινε υπό την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της διοργανώτριας Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και των δύο φιναλίστ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Στη σύσκεψη αποφασίσθηκαν τα εξής:

– Ο Τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet θα διεξαχθεί την Τετάρτη 24 Μαΐου 2023 με ώρα έναρξης 20:30 κεκλεισμένων των θυρών.

– Θα διατεθούν ονομαστικές προσκλήσεις ως εξής: 20 για την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, 20 για το Διοικητικό Συμβούλιο της κάθε ομάδας και 50 για τους χορηγούς της Ομοσπονδίας.

– Η Ελληνική Αστυνομία απέρριψε το αίτημα της ΕΠΟ για χορήγηση ονομαστικών διαπιστεύσεων στους προέδρους και τους γενικούς γραμματείς των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων της χώρας.

– Η Αστυνομία ενημέρωσε ότι θα ζητήσει την έκδοση απόφασης απαγόρευσης οργανωμένης μετακίνησης φιλάθλων στην πόλη του Βόλου και την εγκατάσταση του Πανθεσσαλικού Σταδίου».


Επιστολή της κυπριακής ομοσπονδίας για τον τελικό

Ο φετινός τελικός του κυπέλλου Ελλάδας θα διεξαχθεί τελικά την Τετάρτη 24 Μαΐου (20:30) στο «Πανθεσσαλικό», με περιορισμένο αριθμό προσκλήσεων, όπως αποφάσισε η ΕΠΟ. Σήμερα η ομοσπονδία έδωσε στη δημοσιότητα την απαντητική επιστολή της κυπριακής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, σχετικά με το αίτημα να διεξαχθεί στο νησί ο τελικός. 

Η ΚΟΠ αναφέρει ότι αποτελούσε υποχρέωση της να συνδράμει στην βοήθεια που της ζητήθηκε, αλλά, παρά τους στενούς δεσμούς που συνδέουν τις δύο ομοσπονδίες, οι οποίοι όπως αναφέρει σχετικά, ξεπερνούν τα στενά, ποδοσφαιρικά όρια, λόγοι ανώτεροι των δυνάμεων της δεν επέτρεψαν την διεξαγωγή του τελικού κυπέλλου στην Κύπρο. Παράλληλα, εξέφρασε τη χαρά της που βρέθηκε λύση με το Πανθεσσαλικό Στάδιο.

Spread the love