
Με τον Μπερνάρ Ντουάρτε να κάνει… πράγματα και θαύματα στο γήπεδο, «σφραγίζοντας» την καλύτερη εμφάνισή του με τη φανέλα του «τριφυλλιού» με χατ-τρικ (12’, 45’+1’, 64’) κι άλλα δύο γκολ απ’ τον Αϊτόρ με εύστοχο πέναλτι στο 86’ και τον Μάγκνουσον στο 90’+3’, ο Παναθηναϊκός πέρασε σαν… αέρας απ’ το Αγρίνιο επικρατώντας του Παναιτωλικού με 5-0 στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής.
Οι «πράσινοι» συνέχισαν το απόλυτο των νικών τους (3Χ3) και περιμένουν πλέον με… ηρεμία την επόμενη «αποστολή» τους την Πέμπτη (21/09) απέναντι στη Βιγιαρεάλ, στην πρεμιέρα του στους ομίλους του Europa League.
Το ματς:
Ο Παναθηναϊκός πίεσε ψηλά στο ξεκίνημα και πήρε την κατοχή της μπάλας, ψάχνοντας να βρει μέσα από την σωστή κυκλοφορία της την ευκαιρία να πατήσει περιοχή και να απειλήσει. Την ώρα που ο Παναιτωλικός δεν έδειχνε διάθεση να αφήσει ανοιχτούς χώρους, επιλέγοντας να παίξει κλειστά και… παθητικά, χτυπώντας στο τρανζίσιον, αν του δινόταν η ευκαιρία.
Μετά από ένα χλιαρό πρώτο 10λεπτο, το «τριφύλλι» κατάφερε να σκοράρει στην πρώτη του αξιόλογη επίθεση… Καθώς ο Μαντσίνι πέρασε εξαιρετικά κάθετα στο χώρο για τον Χουάνκαρ, ο οποίος γύρισε σωστά την μπάλα προς τα έξω και ο επερχόμενος Μπερνάρ με πολύ ωραίο πλασέ, πέτυχε το 0-1 στο 13ο λεπτό!
Καθώς και στο αμέσως επόμενο λεπτό, με την εκτέλεση του Μπερνάρ από δεξιά και την κεφαλιά του Σένκεφελντ, την οποία βγάζει ο Καπίνο πάνω στην γραμμή, ενώ το σουτ του Παλάσιος στην εξέλιξη της φάσης καταλήγει άουτ! Βέβαια, στην προκειμένη περίπτωση θα έπρεπε να καταλογιστεί πέναλτι, αφού ο Μαλής αγκαλιάζει ξεκάθαρα τον Ολλανδό στόπερ, αλλά ούτε ο διαιτητής Τσαγκαράκης, ούτε και ο VARίστας Μανούχος… συγκινούνται, έστω για να υπάρξει έλεγχος της…
Οι φιλοξενούμενοι δεν πτοήθηκαν από αυτό. Αντιθέτως, ελαχιστοποίησαν τα λάθη τους, συνέχισαν να ψάχνουν για ένα δεύτερο τέρμα που θα απλοποιούσε την υπόθεση νίκη. «Προειδοποίησαν» στο 42’, όταν μετά από φάση διαρκείας στα αντίπαλα καρέ το σουτ του Μαντσίνι πέρασε ελάχιστα άουτ.
Για να φτάσουν απόλυτα δίκαια στο 0-2, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, μετά από πολύ ωραία ομαδική προσπάθεια. Όταν ο Ιωαννίδης πάσαρε στον Παλάσιος, που έκανε κίνηση από δεξιά και γέμισμα, η κεφαλιά του Βιλένα έφερε τη μπάλα στον Ιωαννίδη ο οποίος την «έστρωσε» στον Μπερνάρ και εκείνος με ένα ακόμα ωραίο πλασέ σκόραρε ξανά!
Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός πέτυχε άλλα δύο γκολ. Ο Μπερνάρ έκανε χατ-τρικ με πανέξυπνη εκτέλεση φάουλ στο 64′, εκμεταλλευόμενος και το ολέθριος άνοιγμα στο τείχος των παικτών του Παναιτωλικού.
Ίσως η πιο ευχάριστη στιγμή της βραδιάς ήταν στο 86ο λεπτό. Ο Σπόραρ κέρδισε πέναλτι μέσω VAR και ο Αϊτόρ ανέλαβε την εκτέλεση με την οποία ευστόχησε, παρότι ο Καπίνο έπεσε σωστά.
Οι πράσινοι είχαν την ευκαιρία να σκοράρουν και στο 89′, ωστόσο το ωραίο σουτ του Βιλένα μέσα από την περιοχή σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.
Στις καθυστερήσεις οι πράσινοι πέτυχαν ένα ακόμα γκολ με κεφαλιά του Μάγκνουσον, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Τσέριν. Ο Παναθηναϊκός έτσι έφτασε τους εννιά βαθμούς στο πρωτάθλημα, ενώ ο Παναιτωλικός παραμένει χαμηλά με δύο βαθμούς.
Διαιτητής: Πέτρος Τσαγκαράκης (Χανίων)
Κίτρινες: 63’ Μαλής, 85’ Σενγκέλια – 47’ Ρουμπέν
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γκαμπριέλ Σούρερ): Καπίνο, Οικονόμου, Μαλής, Μπρούνο Ντουάρτε, Λιάβας (56’ Φρεντ Ντουάρτε), Τσιγγάρας (46’ Χουάνπι), Πέρες, Μπαλντασάρα, Τορεχόν, Ντίας (65’ Σενγκέλια), Καρέλης (75’ Πέδρο).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Ρουμπέν (64’ Αράο), Βιλένα, Παλάσιος (80’ Βέρμπιτς), Μπερνάρ (75’ Τσέριν), Μαντσίνι (64’ Αϊτόρ), Ιωαννίδης (75’ Σπόραρ).