
Από τα ρεκόρ της Ίντερ στις…προϋποθέσεις της Μίλαν και τα κατορθώματα του Έντιν Τζέκο, αυτά είναι τα στοιχεία που χαρακτήρισαν τον χθεσινό πρώτο ημιτελικό του Champions League, ανάμεσα στη Μίλαν και την Ίντερ (0-2), σύμφωνα με την Διεθνή Oμοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS):
* Μίλαν και Ίντερ συναντήθηκαν για 5η φορά σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Οι «ροσονέρι» γνώρισαν την πρώτη ήττα αφού ήταν αήττητοι σε όλα τα προηγούμενα παιχνίδια (2 νίκες, 2 ισοπαλίες).
* Για πρώτη φορά στην ιστορία του «Derby della Madonnina», η Ίντερ κατάφερε να κερδίσει τη Μίλαν σε 3 διαφορετικές διοργανώσεις (Champions League, Serie A, SuperCup) μέσα σε μία μόνο σεζόν.
* Για 3η φορά στην ιστορία, η Ίντερ κέρδισε τη Μίλαν 3+ φορές την ίδια σεζόν, μετά από το 1973-74 (4 φορές) και το 1994-95 (3).
* Για πρώτη φορά η Μίλαν δέχτηκε 2 γκολ στα πρώτα 11 λεπτά αγώνα Κυπέλλου Πρωταθλητριών/ Champions League.
* Η Ίντερ πέτυχε το τρίτο νωρίτερο προβάδισμα σκορ με 2-0 σε ημιτελικό Champions League (10 λεπτά 16 δευτερόλεπτα) έχοντας περισσότερο μόλις 1 δευτερόλεπτο το προβάδισμα Γιουβέντους εναντίον Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-0 το 1999 και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εναντίον Άρσεναλ με προβάδισμα 2-0 το 2009 ( και τα δύο σε 10 λεπτά 15 δευτερόλεπτα).
Συνολικά, είναι η 4η περίπτωση με προβάδισμα 2-0 στα εναρκτήρια 11 λεπτά ενός ημιτελικού Champions League, συμπεριλαμβανομένου και αυτού του Μάντσεστερ Σίτι εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης το 2022.
* Η Ίντερ έγινε η πρώτη ομάδα με 2 παίκτες ηλικίας 34+ ετών (Εντίν Τζέκο και Χένρικ Μχιταριάν) που σκόραραν στον ίδιο αγώνα νοκ άουτ του Champions League.
* O Έντιν Τζέκο έγινε ο 11ος παίκτης που σκόραρε στους ημιτελικούς του Champions League (συμπεριλαμβανομένης της εποχής του Κυπέλλου Πρωταθλητριών) για 2 διαφορετικές ομάδες, μετά τους , Ντίτερ Μίλερ, Ντέγιαν Σαβίτσεβιτς, Φιλίπ Κοκού, Ζινεντίν Ζιντάν, Παρκ Ζι-Σουνγκ, Φερνάντο Μοριέντες, Αντρέι Σεφτσένκο, Φερνάντο Τόρες, Κριστιάνο Ρονάλντο και Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι.
* Ο Τζέκο είναι ο 2ος γηραιότερος παίκτης (37 ετών και 54 ημερών) που σκόραρε σε ημιτελικό ή τελικό Champions League, πίσω μόνο από τον Ράιαν Γκιγκς που σκόραρε για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εναντίον της Σάλκε στις 26 Απριλίου 2011 σε ηλικία 37 ετών και 148 ημερών.
* Η Μίλαν είναι η ομάδα με την καλύτερη παρουσία σε ημιτελική φάση στην ιστορία του Κυπέλλου Πρωταθλητριών/Champions League (πέρασε τις 10 από τις 12 περιπτώσεις).
Στο μεταξύ, η Ίντερ έφτασε στον τελικό στους 5 από τους 8 ημιτελικούς της στην κορυφαία διοργάνωση της Ευρώπης.
* Η Μίλαν έχει ξεπεράσει (μέχρι στιγμής) όλες τις αναμετρήσεις της στην κορυφαία διοργάνωση με αντίπαλους Ιταλούς (4 συνολικά, συμπεριλαμβανομένων 2 κόντρα στην Ίντερ).
Από τους προπονητές των ρεκόρ στα κατορθώματα του Βινίσιους και από τον Κέβιν Ντε Μπρόινε στην…πρώτη φορά της Μάντσεστερ Σίτι, αήττητη επίσης σε 21 σερί ματς, αυτά είναι τα στοιχεία που χαρακτήρισαν τον χθεσινό πρώτο ημιτελικό του Champions League, ανάμεσα στη Ρεάλ Μαδρίτης και την Μάντσεστερ Σίτι (1-1), σύμφωνα με την Διεθνή Oμοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS):
* Στη χθεσινή (9/5) αναμέτρηση Ρεάλ Μαδρίτης-Μάντσεστερ Σίτι στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» συναντήθηκαν δύο προπονητές με τους περισσότερους ημιτελικούς στην ιστορία του Champions League, ο Πεπ Γκουαρντιόλα (10) και ο Κάρλο Αντσελότι (9). Οι επόμενοι μετά από αυτούς είναι οι Ζοσέ Μουρίνιο (8), Άλεξ Φέργκιουσον (7) και Λούις Φαν Γκάαλ (5).
* Ο Κάρλο Αντσελότι ισοφάρισε τον Άλεξ Φέργκιουσον ως προπονητής με τα περισσότερα παιχνίδια (190) π στην ιστορία του Champions League (από το 1992).
* Ο Βινίσιους σημείωσε το 15ο του γκολ στο UCL. Το έκανε σε ηλικία 22 ετών 301 ημερών όντας ο 3ος νεότερος παίκτης από χώρα της Νότιας Αμερικής που έφτασε σε αυτό το σημείο. Ένας από τους δύο παίκτες που το έκαναν σε μικρότερη ηλικία είναι ο συμπαίκτης του Ροντρίγκο (22 ετών 99 ημερών). Ο Λιονέλ Μέσι σημείωσε το 15ο γκολ του το 2009 σε ηλικία 21 ετών 288 ημερών.
* Ήταν το 7ο γκολ του Βινίσιους σε νοκ άουτ αγώνες Champions League. Kαι τα 7 ήρθαν κόντρα σε αγγλικές ομάδες.
* Ήταν το πρώτο γκολ του Βινίσιους στο UCL με σουτ έξω από την περιοχή. Και τα προηγούμενα 14 παράγονταν εντός της περιοχής.
* Ο Κέβιν Ντε Μπρόινε είναι ο 5ος παίκτης που έχει σκοράρει εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης σε 2+ διαφορετικούς ημιτελικούς του Champions League. Οι άλλοι είναι οι Τζιοβάνε Έλμπερ (3), Νταβίντ Τρεζεγκέ, Αλβάρο Μοράτα και Τζοσούα Κίμιχ.
* Και τα 9 τελευταία γκολ του Ντε Μπρόινε στο Champions League έχουν έρθει σε νοκ άουτ γύρους. Από τα συνολικά 14 γκολ του στη διοργάνωση, τα 11 είναι σε νοκ άουτ γύρους και μόλις 3 στη φάση των ομίλων (όπου δεν σκόραρε τα τελευταία 6 χρόνια).
* Τα 7 από τα συνολικά 14 γκολ του Ντε Μπρόινε στο Champions League, συμπεριλαμβανομένου του χθεσινού εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης, προήλθαν εκτός έδρας, ποσοστό 50 τοις εκατό, ένας από τους υψηλότερους τέτοιους συντελεστές στην ιστορία του UCL.
* Η Μάντσεστερ Σίτι είναι η πρώτη ομάδα που δεν έκανε ούτε μία αλλαγή σε αγώνα ημιτελικής φάσης ευρωπαϊκού Κυπέλλου μετά τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εναντίον της Μίλαν στις 24 Απριλίου 2007.
* Η Μάντσεστερ Σίτι παρέτεινε το αήττητο της σε όλες τις διοργανώσεις σε 21 αγώνες. Ξεκίνησε μετά την εκτός έδρας ήττα με 0-1 από την Τότεναμ τον Φεβρουάριο και «μετράει» τώρα 17 νίκες και 4 ισοπαλίες (3 από αυτές μόλις σε εκτός έδρας αγώνες UCL).