Η Audi συμφώνησε με την Sauber

  • By stavros
  • 27 Οκτωβρίου, 2022

    Η γερμανική βιομηχανία αυτοκινήτων Audi μπαίνει στον κόσμο της Φόρμουλα Ενα, μετά τη συμφωνία της για την αγορά μετοχών της Sauber, όπως ανακοινώθηκε σχετικά σήμερα. Ετσι από το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2026 η Audi θα λάβει μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα για πρώτη φορά στην ιστορία της, ως κατασκευαστής μονάδων ισχύος. Η Audi, η οποία ανήκει στον μεγάλο επιχειρηματικό όμιλο της Volkswagen, θα μπει στη Φόρμουλα Ενα από το 2026, όταν και προγραμματίζεται ν’ αλλάξουν οι κανονισμοί για τους κινητήρες των μονοθεσίων.
    «Είμαστε χαρούμενοι που αποκτήσαμε έναν τόσο έμπειρο και ικανό συνεργάτη για το φιλόδοξο έργο μας στη Φόρμουλα. Γνωρίζουμε ήδη τον όμιλο Sauber με τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του και την έμπειρη ομάδα από προηγούμενες συνεργασίες του και είμαστε πεπεισμένοι ότι μαζί θα σχηματίσουμε μια ισχυρή ομάδα», δήλωσε ο Ολιβερ Χόφμαν, εκπρόσωπος του διοικητικού συμβουλίου της Audi.

    «Η Audi είναι ο καλύτερος συνεργάτης για τον όμιλο Sauber», δήλωσε Φιν Ράουσινγκ δήλωσε ο πρόεδρος της Sauber Holding από την πλευρά του και συμπλήρωσε: «Είναι σαφές ότι και οι δύο εταιρείες μοιράζονται τις ίδιες αξίες και όραμα. Ανυπομονούμε να επιτύχουμε τους κοινούς μας στόχους με μια ισχυρή και επιτυχημένη συνεργασία».

Spread the love