ΕΠΟ: «Επεισόδιο σε βάρος μέλους της Πειθαρχικής προκάλεσε ο Αλέξης Κούγιας» – Κινείται νομικά εναντίον της ΕΠΟ, ο Κούγιας

  • By stavros
  • 25 Ιανουαρίου, 2024
Ανακοινώθηκε η συνεργασία του Ολυμπιακού με τον Α. Κούγια

Σε ανακοίνωσή της το απόγευμα της Πέμπτης (25/1) η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία έκανε λόγο για σοβαρό επεισόδιο του Αλέξη Κούγια εις βάρος μέλους της Πειθαρχικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η ΕΠΟ ο γνωστός ποινικολόγος κι εκ των αντιπροέδρων της ΠΑΕ Ολυμπιακός χρησιμοποίησε υβριστικούς χαρακτηρισμούς, όπως «είσαι μέλος εγκληματικής οργάνωσης, είσαι σε διατεταγμένη υπηρεσία από την ΑΕΚ, κλπ… ».

Όλα αυτά μάλιστα ήρθαν σε συνέχεια της σημερινής (25/1) απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ, η οποία επέβαλλε συνολική ποινή απαγόρευσης εισόδου 4,5 μηνών στα γήπεδα στον Αλέξη Κούγια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Επεισόδιο προκάλεσε σήμερα στα γραφεία της Ομοσπονδίας ο δικηγόρος και αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Αλέξης Κούγιας, σε βάρος μέλους της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ, με εξυβριστικούς χαρακτηρισμούς, όπως
“είσαι μέλος εγκληματικής οργάνωσης, είσαι σε διατεταγμένη υπηρεσία από την ΑΕΚ, κλπ”.

Ο συγκεκριμένος δικαστής κάλεσε την αστυνομία και αποχώρησε από τα γραφεία της Ομοσπονδίας με περιπολικό. Η υπόθεση παραπέμπεται στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ».

Κινείται νομικά εναντίον της ΕΠΟ, ο Κούγιας

Ο αντιπρόεδρος και νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Αλέξης Κούγιας θα κινηθεί νομικά κατά της ΕΠΟ και δη εναντίον των υπευθύνων της Ομοσπονδίας που εξέδωσαν ανακοίνωση νωρίτερα την Πέμπτη (25/1), κάνοντας λόγο για «δήθεν επεισόδιο».

Ο αντιπρόεδρος των «ερυθρόλευκων» πήγε στα γραφεία της Ομοσπονδίας για να υποβάλει αίτηση εξαίρεσης κατά διοικητικού δικαστή της Πειθαρχικής Επιτροπής, επικαλούμενος ότι τυγχάνει οπαδός της ΑΕΚ και πάει στο γήπεδό της για να παρακολουθεί αγώνες της.

Στον Ολυμπιακό υποστηρίζουν πως η Ομοσπονδία έσπευσε να βγάλει ανακοίνωση ότι ο Αλέξης Κούγιας δημιούργησε επεισόδιο, κάτι το οποίο οι «ερυθρόλευκοι» κι ο ίδιος ο ποινικολόγος αρνούνται κατηγορηματικά, υπογραμμίζοντας πως «…οι υπεύθυνοι της ανακοίνωσης θα κληθούν να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη, αφού πρόκειται για συκοφαντίες».

Πριν εκδικαστεί η σημερινή (25/1) υπόθεση του Αλέξη Κούγια, η ΕΠΟ ανακοίνωσε τρεις ποινές προς τον ίδιο για τη Γ’ Εθνική, την εποχή που ήταν παράγοντας της Κορίνθου. Σύμφωνα με αυτές ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού τιμωρείται με 4,5 μήνες απαγόρευσης εισόδου στα γήπεδα.

Όπως υποστήριζαν στον Ολυμπιακό «…η συγκεκριμένη τιμωρία δεν έχει προηγούμενο για αντίστοιχα περιστατικά που έχουν εκδικαστεί και επιβληθεί ποινές. Για αυτό και όλα αυτά προκαλούν περίεργους συνειρμούς στους φιλάθλους».

Για τις ποινές στον Αλέξη Κούγια υποβλήθηκε έφεση και το αίτημά του θα εξεταστεί άμεσα απ’ την Επιτροπή Εφέσεων.
 

Spread the love