Δύσκολη κλήρωση για την Εθνική

  • By stavros
  • 28 Νοεμβρίου, 2023
Δύσκολη κλήρωση για την Εθνική

Η Δομινικανή Δημοκρατία και η Αίγυπτος θα είναι οι πρώτοι αντίπαλοι της εθνικής μας ομάδας μπάσκετ των Ανδρών στον Α’ όμιλο του προολυμπιακού τουρνουά που θα γίνει στη χώρα μας (ΣΕΦ).

Εάν νικήσει αυτά τα δύο παιχνίδια και βρεθεί στις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου που οδηγούν στα ημιτελικά, τότε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα έχει πολύ πιο δύσκολο έργο αφού στην τετράδα θα αντιμετωπίσει μία εκ των Σλοβενία, Κροατία και Νέα Ζηλανδία, που θα παλέψουν για τις δύο πρώτες θέσεις του Β’ ομίλου (ο πρώτος του ενός ομίλου αντιμετωπίζει τον δεύτερο του άλλου).

Τα πάντα θα κριθούν στον τελικό της 7ης Ιουλίου στο ΣΕΦ, όπου οι νικητές των δύο ημιτελικών θα «κονταροχτυπηθούν» για το «εισιτήριο» που θα τους στείλει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Η κλήρωση έγινε σήμερα στο «Patrick Bauman House Of Basketball» στο Μίες της Ελβετίας και αφορούσε τα 4 προολυμπιακά τουρνουά τα οποία θα διεξαχθούν από τις 2 έως τις 7 Ιουλίου 2024, στον Πειραιά (ΣΕΦ), τη Ρίγα, το Σαν Χουάν και τη Βαλένθια. Την κλήρωση έκανε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας μπάσκετ του Νοτίου Σουδάν και άλλοτε διεθνής παίκτης, Λούολ Ντενγκ.

Μόνο η πρώτη ομάδα από κάθε τουρνουά προκρίνεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες, στο Παρίσι τον Αύγουστο του 2024.

Αναλυτικά τα τέσσερα προολυμπιακά τουρνουά

ΒΑΛΕΝΘΙΑ (Ισπανία)
Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

Ισπανία
Λίβανος
Αγκόλα

Β΄ ΟΜΙΛΟΣ
Φινλανδία
Πολωνία
Μπαχάμες

ΡΙΓΑ
Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

Γεωργία
Φιλιππίνες
Λετονία

Β΄ ΟΜΙΛΟΣ
Βραζιλία
Μαυροβούνιο
Καμερούν

ΠΕΙΡΑΙΑΣ (ΣΕΦ)
Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

Σλοβενία
Νέα Ζηλανδία
Κροατία

Β΄ ΟΜΙΛΟΣ
ΕΛΛΑΔΑ
Δομινικανή Δημοκρατία
Αίγυπτος

ΣΑΝ ΧΟΥΑΝ
Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

Μεξικό
Ακτή Ελεφαντοστού
Λιθουανία

Β΄ ΟΜΙΛΟΣ
Πουέρτο Ρίκο
Ιταλία
Μπαχρέιν

Το πρόγραμμα της Ελλάδας στο προολυμπιακό του ΣΕΦ:

2/7 Αίγυπτος-Δομινικανή Δημοκρατία
3/7 Δομινικανή Δημοκρατία-Ελλάδα
4/7 Ελλάδα-Αίγυπτος
5/7 Ρεπό
6/7 Ημιτελικοί
7/7 Τελικοί

*** Οι οκτώ ομάδες που έχουν ήδη προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι: Γαλλία (οικοδέσποινα), Γερμανία, Σερβία (Ευρώπη), ΗΠΑ, Καναδάς (Αμερική), Ιαπωνία (Ασία), Νότιο Σουδάν (Αφρική), Αυστραλία (Ωκεανία).

Το Ολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ θα διεξαχθεί 27 Ιουλίου με 11 Αυγούστου στη Γαλλία με την πρώτη φάση να φιλοξενείται στο «Πιέρ Μορουά» της Λιλ και την τελική στο «Παλέ Ντε Μπερσί» του Παρισιού.

 

 

Spread the love