“Ασημένιος” στον τελικό του επί κοντώ ο Καραλής!!!

  • By stavros
  • 11 Ιουλίου, 2021
  • 0
  • 60 Views
"Ασημένιος" στον τελικό του επί κοντώ ο Καραλής!!!

Ο Εμμανουήλ Καραλής ανέβηκε στο βάθρο των νικητών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κ23, για δεύτερη φορά στην καριέρα του, δύο χρόνια από τη διοργάνωση του Γκέβλε.

Συγκεκριμένα, όπως και στον αγώνα της Πολωνίας έτσι και στο Ταλίν κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο με άλμα στα 5,65 μέτρα!

Ο αθλητής του Παναγιώτη Συμεωνίδη ξεκίνησε τον αγώνα του με επιτυχημένο άλμα στα 5,30 μ., άφησε στη συνέχεια τα 5,40 μ. και πέρασε με την πρώτη τα 5,50 μέτρα.

Το επόμενο ύψος που δοκίμασε ήταν τα 5,65 μ., όπου χρειάστηκε δύο προσπάθειες. Σε εκείνο το σημείο επέλεξε να αφήσει τα 5,70 μ. και να δοκιμάσει μία φορά στα 5,75 μ. και δύο στα 5,80 μ., προκειμένου να διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο και να ισοφαρίσει και το ατομικό του ρεκόρ, δίχως, όμως, επιτυχία.

Ο Εθάν Κομόντ αναδείχθηκε νικητής με άλμα στα 5,80 μ., όσο και το ατομικό του ρεκόρ. Ο Γάλλος κατάφερε να υπερβεί το καθοριστικό ύψος και να πάρει τη νίκη στον αγώνα.

Το χάλκινο μετάλλιο πήγε σε δύο αθλητές, στον Νορβηγό Γκούτορμσεν και στον Τούρκο Ερσού Σασμά με 5,60 μέτρα. Ο Καραλής με το σημερινό του μετάλλιο κατάφερε να συνεχίσει το σερί που έχει στα πρωταθλήματα των ηλικιακών κατηγοριών.

Ο 22χρονος έχει μπροστά του τη διοργάνωση του Τόκιο, στην πρώτη του συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες, εκεί όπου θα κυνηγήσει μια θέση στον τελικό του αγωνίσματος.