Μπαρτζώκας: «Η πίεση έφερε πολλά χαμένα σουτ»

  • 13 Ιουνίου, 2024
Μπαρτζώκας: «Η πίεση έφερε πολλά χαμένα σουτ»

Στην αδυναμία διαχείρισης της πίεσης, στάθηκε ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, στη συνέντευξη Τύπου, μετά την ήττα των «ερυθρόλευκων» από τον Παναθηναϊκό στο τέταρτο τελικό της σειράς της Basket League (2-2) και την απώλεια της ευκαιρίας της κατάκτησης του τίτλου από τους Πειραιώτες. 

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου:

«Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό. Είναι προφανές ότι δεν διαχειριστήκαμε την πίεση, με αποτέλεσμα να χάσουμε τόσα πολλά σουτ και να πάρουμε λάθος αμυντικές αποφάσεις. Δίκαια κέρδισαν σήμερα. Πρέπει να γυρίσουμε τον διακόπτη μας».

Για το αν το διπλό στη Βαρκελώνη έχει ομοιότητες με το ματς της Παρασκευής (14/6) στο ΟΑΚΑ: «Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας. Να παίξουμε με λιγότερη πίεση. Γιατί σήμερα ήμασταν διστακτικοί σε αρκετά πράγματα. Ήταν πολλές φορές οι συγκυρίες κόντρα, αλλά συνήθως πάνε με την ομάδα που έχει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Έπρεπε να είμαστε καλύτεροι στα ριμπάουντ. Εμείς πρέπει νωρίτερα να θέσουμε τις βάσεις για το παιχνίδι».

Για το αν επηρεάζει ο… χαρτοπόλεμος ανακοινώσεων των «αιωνίων»: «Ο Παναθηναϊκός είναι μάστορας σε αυτά πολλά χρόνια τώρα. Εμείς έπρεπε να μην επηρεαζόμαστε. Δεν νομίζω ότι πρέπει να επηρεάζονται. Εμείς πρέπει να συγκεντρωνόμαστε στο παιχνίδι μας, στις ικανότητές μας σαν ομάδα και να παίξουμε με αυτοπεποίθηση. Δεν παίξαμε με αυτοπεποίθηση σήμερα».

Για το ότι οι παίκτες απασχολούνται με πράγματα εκτός γηπέδου: «Αν υπάρχουν αντεγκλήσεις μέσα στο παιχνίδι, αν υπάρχει ένταση, είναι μέσα στο πνεύμα του παιχνιδιού και από τους δύο. Έτσι είναι, παίζεις για το πρωτάθλημα, θα υπάρχει ένταση. Αν νομίζουμε ότι εδώ είναι σχολικός αθλητισμός, δεν είναι. Είναι επαγγελματικός, υπάρχουν τίτλοι, υπάρχουν χρήματα, υπάρχουν πριμ, υπάρχουν καριέρες».

Spread the love