Η ΔΕΑΒ καλεί σε ακρόαση Λεσόρ και Λαρεντζάκη

  • 12 Ιουνίου, 2024
Η ΔΕΑΒ απευθύνθηκε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για να βρει τους διαχειριστές οπαδικής σελίδας στο Facebook

Η Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης Βίας κάλεσε σε ακρόαση για την προσεχή Δευτέρα (17/6) δύο παίκτες του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, για επεισόδιο που φέρεται να είχαν στον 3ο τελικό της Α1 μπάσκετ, που έγινε στις 10/6 στο ΟΑΚΑ. Αν και η ΔΕΑΒ δεν αναφέρει τα ονόματα των δύο παικτών, η υπόθεση αφορά τον Ματίας Λεσόρ και τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη, που φαίνονται σε βίντεο να ανταλλάσουν κλωτσιές, μετά τη λήξη της αναμέτρησης.

Αναφορικά με το αίτημα που κατέθεσε η ΚΑΕ Ολυμπιακός, ώστε να μην επιτραπεί στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο να δώσει το «παρών» στον αποψινό (12/6, 21:15) 4ο τελικό στο ΣΕΦ, η ΔΕΑΒ ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει τέτοια αρμοδιότητα και συστήνει αυτοσυγκράτηση από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.

Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Σχετικά με υποβληθέντα αιτήματα τόσο από την ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ, όσο και από πλειάδα ιδιωτών περί απαγόρευσης εισόδου μεμονωμένου φυσικού προσώπου -παράγοντα της ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ- στον αγώνα καλαθοσφαίρισης ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ – ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ AKTOR, που διεξάγεται στο ΣΕΦ σήμερα, 12 Ιουνίου, δεν υφίσταται εκ μέρους της ΔΕΑΒ σχετική αρμοδιότητα, με βάση την κείμενη νομοθεσία. Σε κάθε περίπτωση, η ΔΕΑΒ συστήνει αυτοσυγκράτηση και λήψη κάθε δυνατού μέτρου πρόληψης επεισοδίων και εν γένει φαινομένων βίας από μέρους των διαγωνιζόμενων ΚΑΕ».

Spread the love